Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση Politico: Μία τρύπα στο νερό η καταδίκη του Trump - Η πλειοψηφία των Αμερικανών δεν επηρεάστηκε

Δημοσκόπηση Politico: Μία τρύπα στο νερό η καταδίκη του Trump - Η πλειοψηφία των Αμερικανών δεν επηρεάστηκε
Η ποινική καταδίκη του Donald Trump δεν διατάραξε τις ισορροπίες στην προεδρική κούρσα
Σχετικά Άρθρα
Άλλη μία δημοσκόπηση προστίθεται σε όσες έχουν καταδεικνύουν τις τελευταίες εβδομάδες ότι η καταδίκη του Donald Trump από την αμερικανική δικαιοσύνη, αυτή τη φορά από το γνωστό περιοδικό Politico σε συνεργασία με την Ipsos.
Συγκεκριμένα, στο πεδίο των Ρεπουμπλικάνων, η πλειοψηφία (79%) εκτιμά ότι η δίωξη κατά του πρώην προέδρου ήταν καθαρά πολιτική, ενώ σε αυτή την κατεύθυνση βρίσκεται και το 43% των ερωτηθέντων. Μόνο οι Δημοκρατικοί, υποστηρικτές του Joe Biden, φαίνεται να στηρίζουν την απόφαση, με ποσοστό 87%.
Οι μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των υποστηρικτών των δύο κομμάτων, αποδεικνύουν την τεράστια πόλωση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως σε προηγούμενες σχετικές δημοσκοπήσεις (δείτε σχετικά στα Σχετικά Άρθρα, δεξιά της σελίδας), η δυσπιστία των πολιτών για την καταδίκη του Ρεπουμπλικάνου, ήταν ακόμη μεγαλύτερη.
Εντύπωση προκαλεί πως στο σύνολο των ερωτηθέντων, το πολύ ένας στους δύο έχει εμπιστοσύνη στους θεσμούς της δικαιοσύνης στις ΗΠΑ, με το μεγαλύτερο ποσοστό εμπιστοσύνης να συγκεντρώνουν οι… ένορκοι.
Το περιοδικό Politico σχολιάζει πως η ποινική καταδίκη του Donald Trump δεν διατάραξε άμεσα τις ισορροπίες στην προεδρική κούρσα του 2024.
«Και όμως, υπάρχει επίσης καλός λόγος να πιστεύουμε ότι οι προσπάθειες του Trump και των συμμάχων του να δυσφημήσουν τη δίωξη και την καταδίκη, έχουν θέσει σε αμφιβολία την εγκυρότητα της ετυμηγορίας σε πολλούς ανθρώπους και περιόρισε τις πιθανές συνέπειες για τον πρώην πρόεδρο που έγινε εγκληματίας.
Ένας μεγάλος αριθμός Αμερικανών, συμπεριλαμβανομένων ανεξάρτητων, αμφισβητεί εάν η ετυμηγορία ήταν το αποτέλεσμα μιας δίκαιης και αμερόληπτης διαδικασίας. Και παρόλο που οι περισσότεροι ερωτηθέντες απέρριψαν την ιδέα ότι η δίωξη ασκήθηκε για να βοηθήσει τον πρόεδρο Joe Biden, ένας μεγάλος αριθμός (43% των ερωτηθέντων) συμφώνησε ότι αυτό ήταν το σκεπτικό της υπόθεσης.
Συνολικά, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης υποδηλώνουν ότι οι απόψεις των Αμερικανών για την ετυμηγορία μπορεί να εξακολουθούν να είναι εύπλαστες και θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερες ή χειρότερες για τον Trump».
Καταγραφή_174.JPG
Καταγραφήjjj.JPG
hhhh.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης