Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Κινδυνολογεί και η JP Morgan - Η πολιτική αβεβαιότητα στη Γαλλία, απειλεί τις ευρωπαϊκές μετοχές

Κινδυνολογεί και η JP Morgan - Η πολιτική αβεβαιότητα στη Γαλλία, απειλεί τις ευρωπαϊκές μετοχές
Η JPMorgan δεν θεωρεί την κατάσταση στη Γαλλία ως "game changer", αλλά αναγνωρίζει βραχυπρόθεσμους κινδύνους
Οι αναλυτές της JPMorgan θεωρούν ότι η πολιτική αβεβαιότητα, ειδικά στη Γαλλία, αποτελεί βασικό εμπόδιο για τις μετοχές της Ευρωζώνης, παρά τους θετικούς υποκείμενους παράγοντες.
"Οι μετοχές της Ευρωζώνης παρουσίασαν κάποια σχετική σταθεροποίηση το α' και το β' τρίμηνο, πριν διαρραγούν χαμηλότερα πιο πρόσφατα λόγω της κορύφωσης της γαλλικής πολιτικής αβεβαιότητας", σημειώνουν οι αναλυτές.
Ενώ τα θεμελιώδη μεγέθη εμφανίζονται ισχυρότερα στην Ευρωζώνη σε σύγκριση με τις ΗΠΑ, με μια πιο θετική στάση της Κίνας και τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ, οι επενδυτές δεν θα πρέπει να βιαστούν.
"Η τρέχουσα αβεβαιότητα πρέπει να αρθεί", προειδοποιεί η JPMorgan.

Κλειδί η Γαλλία

Οι αποτιμήσεις είναι ελκυστικές, αλλά οι μετοχές της Ευρωζώνης δεν έχουν φτάσει σε υπερπουλημένο έδαφος, αναφέρουν οι αναλυτές, προσθέτοντας ότι το κλειδί θα είναι η βελτίωση της ορατότητας στο πολιτικό μέτωπο, ιδίως στις επερχόμενες γαλλικές εκλογές.
Η JPMorgan δεν θεωρεί την κατάσταση στη Γαλλία ως "game changer", αλλά αναγνωρίζει τους βραχυπρόθεσμους κινδύνους.
"Οι πιθανότητες είναι ο Εθνικός Συναγερμός - RN της Marine Le Pen να λάβει μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων από ό,τι αναμένεται", λένε οι αναλυτές, γεγονός που ενδεχομένως να οδηγήσει σε μια νέα κυβέρνηση που θα δοκιμάσει τα όρια με "πιο επιθετική δημοσιονομική χαλάρωση".
Αυτό θα μπορούσε να αναγκάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές να αντιδράσουν, προκαλώντας ενδεχομένως περαιτέρω μείωση των μετοχών.
"Πιστεύουμε ότι, καθώς προχωράμε στο 2ο εξάμηνο, είναι πιθανό να υπάρξει ένα καλό σημείο εισόδου για αγορές στην Ευρωζώνη", καταλήγει η JPMorgan.
Ωστόσο, προς το παρόν, οι αναλυτές συνιστούν να παραμείνουμε στο περιθώριο "δεδομένου του αυξημένου κινδύνου περαιτέρω μειώσεων και της μη ορατής συνθηκολόγησης".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης