Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκοπήσεις φωτιά στις ΗΠΑ: Δεν εμπιστεύονται πανεπιστήμια, Δικαιοσύνη και πολιτικούς οι Αμερικανοί – Το 60% εμπιστεύεται επιχειρήσεις και στρατό

Δημοσκοπήσεις φωτιά στις ΗΠΑ: Δεν εμπιστεύονται πανεπιστήμια, Δικαιοσύνη και πολιτικούς οι Αμερικανοί – Το 60% εμπιστεύεται επιχειρήσεις και στρατό

Η εμπιστοσύνη των Αμερικανών για καίριους θεσμούς έχει κλονισθεί

Σχετικά Άρθρα

Ποιος θα μπορούσε να μαντέψει ότι η εμπιστοσύνη στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ έχει βυθιστεί σε ένα νέο χαμηλό;
Τα στοιχεία είναι σύμφωνα με δύο νέες εθνικές δημοσκοπήσεις που ανατέθηκαν από το FIRE και διενεργήθηκαν από το NORC στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο.
Οι Αμερικανοί ρωτήθηκαν «Πόση εμπιστοσύνη, αν υπάρχει, έχετε στα κολέγια και τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ;»
Στη δημοσκόπηση του FIRE τον Μάιο, το 42% των Αμερικανών εξέφρασε «κάποια» εμπιστοσύνη στα κολέγια και τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, παρόμοια με το 40% της Gallup.
Ωστόσο, λιγότεροι Αμερικανοί ανέφεραν «πολύ» ή «αρκετά μεγάλη» εμπιστοσύνη (28% έναντι 36% στο Gallup), ενώ περισσότεροι εξέφρασαν «πολύ λίγη» ή «καθόλου» (30% έναντι 22% στο Gallup).
Σε σύγκριση με άλλα ιδρύματα, η εμπιστοσύνη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι εφάμιλλη με το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ (27%) και τις τράπεζες (26%).
Ωστόσο, οι Αμερικανοί έχουν πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις μικρές επιχειρήσεις (65%) και στον στρατό (60%) και πολύ χαμηλότερη εμπιστοσύνη στο Κογκρέσο (8%), στις τηλεοπτικές ειδήσεις (14%) και στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης (17%).

Αναλυτικότερα:

Η εμπιστοσύνη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ποικίλλει ανάλογα με τις πολιτικές πεποιθήσεις.
Πάνω από το 40% των φιλελεύθερων και των Δημοκρατικών ανέφεραν υψηλή εμπιστοσύνη στα κολέγια, σε πλήρη αντίθεση με μόνο το 12% των συντηρητικών, το 12% των Ρεπουμπλικανών και το 28% των ανεξάρτητων.
Σημειωτέον, σημαντικές μειώσεις στην αυτοπεποίθηση παρατηρούνται μεταξύ των νεαρών ενηλίκων (18-34), των Δημοκρατικών και των γυναικών.
Η εμπιστοσύνη μεταξύ των ατόμων ηλικίας 18-34 ετών μειώθηκε από 42% σε 22%, μεταξύ των Δημοκρατικών από 59% σε 42%, και μεταξύ των γυναικών από 39% σε 29%.
Αυτές οι μειώσεις υποδηλώνουν αυξανόμενη απογοήτευση σε ομάδες που προηγουμένως είχαν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Η εμπιστοσύνη στα κολέγια και τα πανεπιστήμια έχει πέσει απότομα από το περασμένο καλοκαίρι, με αξιοσημείωτη πτώση μετά τις διαμαρτυρίες στους καταυλισμούς τον Απρίλιο και τον Μάιο.
Τον Φεβρουάριο, το 31% των Αμερικανών είχε «μεγάλη» ή «αρκετή» εμπιστοσύνη σε αυτούς τους θεσμούς, η οποία μειώθηκε στο 28% τον Μάιο.
Το ποσοστό που ανέφερε «πολύ μικρή» εμπιστοσύνη παρέμεινε στο 30%, αλλά εκείνοι με «καθόλου» αυξήθηκαν από 7% σε 10%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης