Τελευταία Νέα
Διεθνή

NV (Ουκρανικό ΜΜΕ): Ο Zelensky αμφισβητεί τον αρχηγό στρατού Alexander Syrsky λόγω της μεγάλης επιδείνωσης στο μέτωπο

NV (Ουκρανικό ΜΜΕ): Ο Zelensky αμφισβητεί τον αρχηγό στρατού Alexander Syrsky λόγω της μεγάλης επιδείνωσης στο μέτωπο
«Ο Zelensky δεν είναι πλέον «γενικά ενθουσιώδης» για τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Alexander Syrsky
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky… άλλαξε τη στάση του απέναντι στον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Alexander Syrsky λόγω προβλημάτων στο μέτωπο, γράφει το ουκρανικό έντυπο NV, επικαλούμενο πηγή στο γραφείο του Zelensky.
«Ο Zelensky δεν είναι πλέον «γενικά ενθουσιώδης» για τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Alexander Syrsky τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας λόγω της αποτυχίας να προετοιμάσει τις αμυντικές δυνάμεις για τη ρωσική επίθεση στην περιοχή του Kharkiv», αναφέρει το NV.
Σύμφωνα με το NV, η δυσαρέσκεια συνδέεται όχι μόνο με αποτυχίες στην κατεύθυνση του Kharkiv, αλλά και με «μια σειρά άλλα ζητήματα».
Παράλληλα, δεν γίνεται λόγος για απομάκρυνση του στρατηγού στο άμεσο μέλλον, διευκρίνισε ο NV.
Ο Syrsky αντικατέστησε τον Valery Zaluzhny στη θέση του αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις 8 Φεβρουαρίου 2024.
Πριν, διοικούσε τις χερσαίες δυνάμεις.
Ο Zelensky χαρακτήρισε στις 12 Μαΐου την κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του Kharkiv εξαιρετικά δύσκολη.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο αναγνώρισε τη δύσκολη επιχειρησιακή κατάσταση στην κατεύθυνση του Kharkiv και σημείωσε την «τακτική επιτυχία» των ρωσικών στρατευμάτων.
Όπως ανέφερε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας , στρατιωτικό προσωπικό της ομάδας «Βορράς» προχώρησε στα βάθη της άμυνας του εχθρού και κατέλαβε έναν αριθμό οικισμών στην περιοχή του Kharkiv.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης