Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Welt (Γερμανικό ΜΜΕ): Η Ουκρανία χρειάζεται 200.000 νεοσύλλεκτους για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις στρατευμάτων

Die Welt (Γερμανικό ΜΜΕ): Η Ουκρανία χρειάζεται 200.000 νεοσύλλεκτους για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις στρατευμάτων
Για να αντιμετωπίσει την έλλειψη στρατευμάτων, η Ουκρανία χρειάζεται να στρατολογεί τουλάχιστον 50.000 άτομα κάθε τρίμηνο
Η Ουκρανία χρειάζεται περίπου 200.000 άτομα στον στρατό για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις στρατευμάτων, γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί από τον Φεβρουάριο του 2022.
Ωστόσο, η Die Welt δεν παρέχει τον ακριβή αριθμό.
Για να αντιμετωπίσει την έλλειψη στρατευμάτων, η Ουκρανία χρειάζεται να στρατολογεί τουλάχιστον 50.000 άτομα κάθε τρίμηνο.
Πηγές της εφημερίδας σε δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών επισημαίνουν ότι η Ουκρανία δεν έχει επιτύχει αυτόν τον στόχο.
Σύμφωνα με αξιωματούχο του ουκρανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, οι αρχές της χώρας πιστεύουν ότι ο νόμος που εγκρίθηκε τον Μάιο που τους επιτρέπει να στείλουν περίπου 2.800 κατάδικους στη ζώνη μάχης τους τελευταίους δύο μήνες θα βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος.
Ωστόσο, οι ειδικοί που επικαλείται η Die Welt λένε ότι αυτοί προφανώς δεν φθάνουν, απαιτούνται τουλάχιστον 200.000 νέοι στρατιώτες.
Στις 18 Μαΐου 2024, ένα σκανδαλώδες νομοσχέδιο που αυστηροποιεί τους κανόνες στράτευσης τέθηκε σε ισχύ στην Ουκρανία, το οποίο καθιστά δυνατή τη στρατολόγηση εκατοντάδων χιλιάδων Ουκρανών.
Σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, οι άνδρες κάνουν ό,τι μπορούν για να ξεφύγουν από την κινητοποίηση: κρύβονται δεν βγαίνουν από το σπίτι τους για μήνες, χρησιμοποιούν πλαστά έγγραφα για να φύγουν από τη χώρα ή να περάσουν παράνομα τα σύνορα.
Τακτικά εμφανίζονται βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν αξιωματικούς στρατολογίας να συλλαμβάνουν βίαια άτομα και να εμπλέκονται σε συγκρούσεις με υποψήφιους νεοσύλλεκτους.
Κατά καιρούς εμφανίζονται αναφορές για ξυλοδαρμούς ανδρών σε γραφεία στρατευμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης