Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πυρά Μπακογιάννη σε Σαμαρά: Κατέθεσε την προσωπική του πικρία ότι… δεν τον παίζουν

Πυρά Μπακογιάννη σε Σαμαρά: Κατέθεσε την προσωπική του πικρία ότι… δεν τον παίζουν
Επί πρωθυπουργίας Σαμαρά, ο ΥΠΕΞ τότε Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε στον ΟΗΕ και είπε ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ του γεωγραφικού προσδιορισμού, erga omnes, όπως ακριβώς είναι η πάγια θέση της Ελλάδας είπε η κα.Μπακογιάννη
Με δηκτικό τρόπο σχολίασε η Ντόρα Μπακογιάννη την αυστηρή κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ο Αντώνης Σαμαράς κατά την παρουσίαση βιβλίου του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη στο Πολεμικό Μουσείου.
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η κα.Μπακογιάννη αφού εξέφρασε την εντύπωση της για κάποιες παρουσίες στη συνάντηση, όπως «αυτή της κας. Θάνου, η οποία χειροκροτούσε με ενθουσιασμό τον κ.Σαμαρά», αναφέρθηκε στις ομιλίες των πρώην πρωθυπουργών, Κ. Καραμανλή και Αντ. Σαμαρά.
«Ήταν δύο τελείως διαφορετικοί λόγοι.
Ο Καραμανλής έκανε μια ανάλυση για την Ευρώπη και τα εθνικά θέματα, πράγματα για τα οποία συμφωνούμε όλοι.
Ο κος Σαμαράς κατέθεσε την προσωπική του πικρία, το ότι δεν τον παίζουνε…
Αυτό ήταν το μήνυμα που κατάλαβα εγώ από την ομιλία του» υποστήριξε η κα.Μπακογιάννη.

Γιατί τώρα;

Ερωτηθείσα γιατί έγινε τώρα αυτή η παρέμβαση Σαμαρά, η κα.Μπακογιάννη επισήμανε πως «θα ήθελε ενδεχομένως να κάνει την κριτική του μετά το 41% στις εθνικές εκλογές, αλλά τότε δεν μπορούσε να την κάνει».
«Τώρα μετά τις ευρωεκλογές και το απογοητευτικό αποτέλεσμα για την ΝΔ, αναμφισβήτητα επειδή το πολιτικό σύστημα χτυπήθηκε στις ευρωεκλογές και υπάρχει μεγάλη αναταραχή στα άλλα δύο κόμματα, θεωρεί ότι είναι το μομέντουμ στο οποίο μπορεί να προχωρήσει και εκείνος στην κατάθεση των δικών του απόψεων.
Με γεια του με χαρά του, δεν πειράζει» τόνισε η κα.Μπακογιάννη.

Παραμένουμε στις αξίες μας

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι, από προβλήματα της καθημερινότητας μέχρι καθυστέρηση στον νόμο για τον αιγιαλό, για τους οποίους πολύ άνθρωποι είναι πικραμένοι.
Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει φύγει από τις αρχές και τις αξίες της, όπως ο φιλελευθερισμός και η κοινωνική ευαισθησία» υποστήριξε η κα.Μπακογιάννη, η οποία κληθείσα να σχολιάσει τα περί «αποκαρδιωτικής εικόνας» και τις «προσβολές» που δέχεται η χώρα στα εθνικά θέματα, όπως είπε χθες στην ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς, τόνισε ότι «ο κόσμος γύρω μας αλλάζει, οι σταθερές της Ευρώπης – της ευημερίας και της ειρήνης - δεν είναι πλέον σταθερές και απειλούνται από την Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή».
«Η Ευρώπη η ίδια βρίσκεται σε περιδίνηση και για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει ουσιαστικό ρόλο σε αυτή την Ευρώπη» τόνισε η κα.Μπακογιάννη.

Για Β. Μακεδονία

Όσον αφορά την κριτική του Αντώνη Σαμαρά για τη Βόρεια Μακεδονία, η κα.Μπακογιάννη υποστήριξε ότι «επί πρωθυπουργίας του Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Εξωτερικών τότε Ευάγγελος Βενιζέλος - εξ ονόματος της κυβέρνησης Σαμαρά - μίλησε στον ΟΗΕ και είπε ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ του γεωγραφικού προσδιορισμού, Erga omnes, όπως ακριβώς είναι η πάγια θέση της Ελλάδας, από την ημέρα που εμείς κάναμε το Βουκουρέστι».
«Να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία, αυτή είναι μία πραγματικότητα και δεν αλλάζει.
Ας έλεγε στον κύριο Βενιζέλο «εγώ είμαι πρωθυπουργός της χώρας, εγώ δεν δέχομαι σύνθετη ονομασία και πρόσεχε μην το πεις» τόνισε η κα.Μπακογιάννη, η οποία σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ξεκαθάρισε ότι «δεν αλλάζουν οι διεθνείς συμφωνίες».
«Τα Σκόπια σήμερα βρίσκονται σε δύσκολη θέση γιατί δεν έχουν απέναντι τους μόνο την Ελλάδα αλλά όλη τη διεθνή κοινότητα» είπε η κα.Μπακογιάννη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης