Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαμός στη Βουλή – Θεανώ Φωτίου σε Όλγα Κεφαλογιάννη: «Άι στο διάολο»

Χαμός στη Βουλή – Θεανώ Φωτίου σε Όλγα Κεφαλογιάννη: «Άι στο διάολο»
Όλα ξεκίνησαν όταν η βουλευτής διαμαρτυρήθηκε στο προεδρείο για την επιλογή της υπουργό να απαντά στις ερωτήσεις των συναδέλφων της ξεχωριστά και να μην περιμένει την ολοκλήρωση του κύκλου των τοποθετήσεων
Στο «κόκκινο» ανέβηκε η θερμοκρασία πριν από λίγη ώρα στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όταν η βουλευτής της Νέας Αριστεράς Θεανώ Φωτίου είπε «άι στο διάολο» απευθυνόμενη στην υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, προκαλώντας κυριολεκτικά χαμό στην αίθουσα.
Όλα ξεκίνησαν όταν η βουλευτής διαμαρτυρήθηκε στο προεδρείο για την επιλογή της υπουργό να απαντά στις ερωτήσεις των συναδέλφων της ξεχωριστά και να μην περιμένει την ολοκλήρωση του κύκλου των τοποθετήσεων.
«Κυρία υπουργέ, δεν μπορείς να καταπατάς τις διαδικασίες, περιμένουμε να μιλήσουμε όλοι, να μας απαντήσει συνολικά», είπε η κ. Φωτίου με τον προεδρεύοντα, κ. Κυριαζίδη να απαντά πως η υπουργός έχει τη συγκεκριμένη δυνατότητα.
«Από πότε και δεν το ξέρω; τόσα χρόνια είμαι μέσα στη Βουλή», απάντησε η βουλευτής, με την κ. Κεφαλογιάννη να παίρνει το λόγο και να σημειώνει: «επειδή η κ. Βέττα ένιωσε την ανάγκη να υπερασπιστεί την δραματική πενταετία ΣΥΡΙΖΑ, βρείτε τα μεταξύ σας». Αμέσως ακολούθησε στιχομυθία με την Φωτίου.
Ο διάλογος Φωτίου-Κεφαλογιάννη που προκάλεσε χαμό στη Βουλή

Φωτίου: «Σας παρακαλώ κυρία πουργέ δεν θα κάνετε μικροπολιτική πάνω σε ένα νομοσχέδιο»
Κεφαλογιάννη: «Όλοι θυμούνται ότι ο τουρισμός…»
Φωτίου: «Άι στο διάολο»
Κεφαλογιάννη: «Τι είπατε; θα το επαναλάβετε; έτσι έχετε μάθει να μιλάτε κοινοβούλιο; και το πρόβλημά σας είναι ο κανονισμός; εδώ δεν ξέρετε βασική κοινωνική συμπεριφορά. Τέτοιες αγοραίες εκφράσεις μόνο από τέτοια πρόσωπα ακούγονται εδώ μέσα! Ντροπή σας».

Η εξήγηση που έδωσε αργότερα η Θεανώ Φωτίου

"Πριν μιλήσω για το σχέδιο νόμου αναφέρθηκα στο περιστατικό έντασης που δημιουργήθηκε, δηλαδή στα γεγονότα.
Γεγονότα τα οποία ξεκινούν από τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου που αφορούσε την ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων όταν η κ. Υπουργός, σε παράβαση του κανονισμού της Βουλής (άρθρο 66, παράγραφος 7), διέκοψε την εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων για να την επιπλήξει λέγοντας της «έχετε ξεφύγει». Εκεί για πρώτη φορά και πάντα αναφερόμενη στο προεδρείο, είπα ότι η κ. Υπουργός παραβαίνει τον κανονισμό.
Παρόλα αυτά εκείνη συνέχισε και ολοκλήρωσε την παρέμβασή της.
Μετά από λίγες ώρες, κατά την τρίτη, κατ άρθρων, ανάγνωση του νομοσχεδίου και αφού η κ. Υπουργός είχε τοποθετηθεί για το νομοσχέδιο, άρχισαν οι τοποθετήσεις των βουλευτών. Μετά λοιπόν την τοποθέτηση της κ. Βέττα, η κ. Υπουργός ξανά πήρε το λόγο σε παράβαση του κανονισμού της Βουλής για να σχολιάσει την τοποθέτηση της κ. Βέττα. Τότε ξανά αναφέρθηκα στον κ. Πρόεδρο λέγοντας του ότι δεν πρέπει να επιτρέπει την παράβαση του κανονισμού της Βουλής".
"Εκεί έληξε και παρέμβασή μου, έκλεισα το μικρόφωνο και αναφώνησα μία έκφραση αγανάκτησης, χωρίς ασφαλώς να αναφέρεται ούτε στην Υπουργό ούτε στο Σώμα, για αυτό και δεν μου έγινε οποιαδήποτε υπόδειξη από το Προεδρείο. Αυτά προς αποκατάστασης της αλήθειας για το ήθος και το ύφος".
Η ανάρτηση:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης