Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Ρωσία «χτίζει» συμμαχία με την Ινδία - Πολύ σημαντική η επίσκεψη Modi - Στην ατζέντα η παγκόσμια ασφάλεια

H Ρωσία «χτίζει» συμμαχία με την Ινδία - Πολύ σημαντική η επίσκεψη Modi - Στην ατζέντα η παγκόσμια ασφάλεια
Οι τελικές λεπτομέρειες της επίσκεψης βρίσκονται υπό επεξεργασία, αν και ο Modi, ο οποίος κέρδισε πρόσφατα μια τρίτη θητεία στο αξίωμα, αναμένεται να επισκεφθεί μεταξύ 8-9 Ιουλίου
Πολύ σημαντική χαρακτήρισε το Κρεμλίνο την επικείμενη επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού Narendra Modi στη Μόσχα.
Οι τελικές λεπτομέρειες της επίσκεψης βρίσκονται υπό επεξεργασία, αν και ο Modi, ο οποίος κέρδισε πρόσφατα μια τρίτη θητεία στο αξίωμα, αναμένεται να επισκεφθεί μεταξύ 8-9 Ιουλίου.
Η περιφερειακή και η παγκόσμια ασφάλεια είναι πιθανό να είναι στην ατζέντα των συζητήσεων, όπως και η εμπορική εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών.
Η Ινδία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος καταναλωτής αργού στον κόσμο και σημαντικός αγοραστής ρωσικού πετρελαίου, αυξάνοντας τις αγορές της πάνω από 20 φορές σε σύγκριση με το 2021, καθώς η Ρωσία κάνει εκπτώσεις στα βαρέλια της εν μέσω των δυτικών ενεργειακών περιορισμών.
"Μπορώ μόνο να επιβεβαιώσω για άλλη μια φορά ότι η επίσκεψη βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
"Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επίσκεψη", τόνισε.

«Σχέση εμπιστοσύνης»

Ο Peskov πρόσθεσε ότι τόσο ο Modi όσο και ο Vladimir Putin έχουν μια "πολύ έμπιστη" σχέση και δήλωσε ότι τα θέματα περιφερειακής και παγκόσμιας ασφάλειας βρίσκονται πάντα ψηλά στην ατζέντα τέτοιων συναντήσεων.
"Επιπλέον, η εμπορική και οικονομική μας συνεργασία είναι επίσης ένα από τα κύρια θέματα που συζητούνται, οι πιο διαφορετικοί τομείς συνεργασίας που σκοπεύουμε να αναπτύξουμε, για τους οποίους υπάρχει αμοιβαία πολιτική βούληση", τόνισε, σύμφωνα με το Associated Press.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης