Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία κατέστρεψε τρεις εγκαταστάσεις των HIMARS με χτύπημα ακριβείας

Η Ρωσία κατέστρεψε τρεις εγκαταστάσεις των HIMARS με χτύπημα ακριβείας
Τα συγκεκριμένα συστήματα, που παρέχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στις επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατού και η απώλειά τους θα αποδυναμώσει σημαντικά τη δύναμη πυρός
Μετά από πολλαπλό χτύπημα ακριβείας, καταστράφηκαν τρεις εκτοξευτές αμερικανικών συστημάτων πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS που χρησιμοποιούσε ο ουκρανικός στρατός, ενώ σκοτώθηκαν 3 ειδικοί που ασχολούνταν με τη συντήρησή τους, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
«Η επιχειρησιακή-τακτική αεροπορία, τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, οι πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό ομάδων στρατευμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατέστρεψαν τρεις εκτοξευτές του αμερικανικού συστήματος πολλαπλών πυραύλων HIMARS και έως και 10 ξένους ειδικούς», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Το χτύπημα ήταν μέρος μιας ευρύτερης επιχείρησης με στόχο την καταστολή της στρατιωτικής δραστηριότητας των Ουκρανών και την σιοπέδωση των μαχόμενων δυνατοτήτων τους.
Η επίθεση σχεδιάστηκε προσεκτικά και πραγματοποιήθηκε με μέσα ακριβείας.
Η καταστροφή των εγκαταστάσεων της HIMARS, γνωστών για την υψηλή τους ακρίβεια και το βεληνεκές βολής, αποτελεί σημαντικό πλήγμα για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. 
Τα συγκεκριμένα συστήματα, που παρέχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στις επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατού και η απώλειά τους θα αποδυναμώσει σημαντικά τη δύναμη πυρός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης