Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί έχασε η Le Pen; Εκπληκτική ανάλυση – Το εκλογικό σύστημα, η ανίερη συμμαχία κέντρου και άκρας αριστεράς και η συσπείρωση των μεταναστών

Γιατί έχασε η Le Pen; Εκπληκτική ανάλυση – Το εκλογικό σύστημα, η ανίερη συμμαχία κέντρου και άκρας αριστεράς και η συσπείρωση των μεταναστών
Γιατί έχασε η Le Pen;
Σχετικά Άρθρα

Γράφαμε σε προηγούμενο άρθρο... Η ανατροπή στην Γαλλία ήταν πρωτοφανούς διάστασης…
Η Le Pen και η Εθνική Συσπείρωση στον πρώτο γύρο είχαν λάβει 33% και στον δεύτερο γύρο υποχώρησαν στο 24,7% στην 3η θέση, με τους Αριστερούς να κυριαρχούν με 31,5% και ο Macron να έρχεται δεύτερος με 29,1% ενώ στον πρώτο γύρο ήταν υπό διάλυση…
Ως αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου, καμία πολιτική δύναμη δεν έλαβε την απόλυτη πλειοψηφία.
Στον πρώτο γύρο, η Εθνική Συσπείρωση της Le Pen, μαζί με τους συμμάχους της από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, έλαβε το 33,15% των ψήφων, το αριστερό μπλοκ έλαβε 27,99%, ο συνασπισμός του Macron ήρθε τρίτος, κερδίζοντας 20,04%.

Τι πραγματικά συνέβη;
Για να αποτρέψουν την έλευση της ακροδεξιάς στην εξουσία, ο Macron και η Αριστερά άρχισαν να ανακαλούν υποψηφίους που κατέλαβαν την τρίτη θέση στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Υποτίθεται ότι κατά τη διάρκεια των «μονομαχιών» του δεύτερου γύρου, όπου οι εκπρόσωποι του κόμματος της Le Pen θα παλέψουν με υποψηφίους για τη θέση ενός βουλευτή από τον συνασπισμό του Macron ή την αριστερά, η Εθνική Συσπείρωση θα είχε λιγότερες πιθανότητες να κερδίσει.
Συνολικά 224 υποψήφιοι απέσυραν την υποψηφιότητά τους.

Le Pen: Η νίκη της Εθνικής Συσπείρωσης απλά καθυστερεί

Παρά το γεγονός ότι το πατριωτικό κόμμα Εθνική Συσπείρωση δεν κατέλαβε την πρώτη θέση στις βουλευτικές εκλογές, η νίκη του απλώς καθυστερεί, είπε η Le Pen.
«Το κύμα ανεβαίνει, δεν ανέβηκε αρκετά ψηλά αυτή τη φορά, αλλά συνεχίζει να ανεβαίνει και, ως αποτέλεσμα, η νίκη μας στην πραγματικότητα απλώς καθυστερεί», σχολίασε η πολιτικός την αυξανόμενη δημοτικότητα του Εθνικού Ράλι στη Γαλλία.
Νωρίτερα, ο ηγέτης του κόμματος δήλωσε ότι η Εθνική Συσπείρωση έκανε μια ιστορική πρόοδο στις βουλευτικές εκλογές, διπλασιάζοντας τον αριθμό των βουλευτών.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των εκλογών, κανένα κόμμα δεν έλαβε την απόλυτη πλειοψηφία


Πώς από πρώτη βγήκε τρίτη η Marine;

Ίσως η εμβληματικότερη ζωντανή πολιτική εκπομπή στο Ελληνικό You Tube, Right2thebone προέβη σε ανάλυση των λόγων εξαιτίας των οποίων η Le Pen έχασε στις βουλευτικές εκλογές στην Γαλλία.
Οι Ραφαήλ Καλυβιώτης, Δημήτρης Παπαγεωργίου, Παναγιώτης Δούμας με καλεσμένους τους Δημοσθένη Δαβέττα και Απόστολο Πιστόλα μίλησαν για όλες τις πτυχές του αποτελέσματος.
Το εκλογικό σύστημα, η ανίερη συμμαχία μεταξύ κέντρου και άκρας αριστεράς, η συσπείρωση των αντιπαγκοσμιοποιητικών δυνάμεων και πολλά άλλα αναλύθηκαν στην εκπομπή την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε κάτωθι:



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης