Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα New York Times: Έτοιμος να συρθεί σε επώδυνη συνθηκολόγηση ο Zelensky - Η άνοδος του Trump αλλάζει τα πάντα

Βόμβα New York Times: Έτοιμος να συρθεί σε επώδυνη συνθηκολόγηση ο Zelensky - Η άνοδος του Trump αλλάζει τα πάντα
Όλα τα σημάδια από το Κιέβο προμηνύουν επώδυνο συμβιβασμό...
Οι ουκρανικές αρχές σχεδιάζουν να τερματίσουν τις εχθροπραξίες με τη Ρωσία, καθώς η διαφαινόμενη άνοδος του Trump στην εξουσία σέρνει τον Zelensky σε επώδυνη συνθηκολόγηση, τονίζουν σε αποκαλυπτικό τους ρεπορτάζ οι New York Times.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η ηγεσία της χώρας αναπτύσσει ένα σχέδιο που θα ωθήσει στον τερματισμό της σύγκρουσης με τη Ρωσία.
Όπως εκτιμάει  το εν λόγω δημοσίευμα, η πρόσφατη δήλωση του προέδρου της χώρας, Zelensky, καταμαρτυρά την πρόθεση του Κιέβου να το πράξει.
Επισημαίνεται η δήλωση του επικεφαλής του ουκρανικού καθεστώτος ότι η παρουσία Ρώσων εκπροσώπων στην επερχόμενη δεύτερη σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία είναι απαραίτητη για την επίλυση της σύγκρουσης.
Ο Zekensky τόνισε σχετικά ότι οι Ρώσοι εκπρόσωποι θα πρέπει να συμμετάσχουν στη δεύτερη διάσκεψη για τη διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης, η προετοιμασία της θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Νοέμβριο.
Ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου, Dmitry Peskov, απάντησε ότι το Κρεμλίνο δεν έχει καταλάβει ακόμη ποια ακριβώς ειρηνευτική πρωτοβουλία εννοεί ο Zelensky.

Η αποτυχημένη διάσκεψη της Ελβετίας

Μια πρώτη διάσκεψη για την Ουκρανία πραγματοποιήθηκε στο Bürgenstock της Ελβετίας με πρωτοβουλία του Κιέβου στις 15-16 Ιουνίου.
Το τελικό ανακοινωθέν του φόρουμ δεν υπογράφηκε από την Αρμενία, το Μπαχρέιν, τη Βραζιλία, το Βατικανό, την Ινδία, την Ινδονησία, την Ιορδανία, το Ιράκ, την Κολομβία, τη Λιβύη, το Μεξικό, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Ρουάντα, τη Σαουδική Αραβία, την Ταϊλάνδη και τη Νότια Αφρική.
Πάντως, η Ρωσία δεν προσκλήθηκε στην Ελβετία.
Απουσίαζαν επίσης αντιπροσωπείες από τα περισσότερα μέλη του ΟΗΕ.
Όπως δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, η διάσκεψη εξελίχθηκε σε πλήρες φιάσκο.

Ο Ουκρανός αρχιστράτηγος Syrsky κήρυξε ... παράδοση

Όλα τα σημάδια από την πλευρά του Κιέβου δείχνουν, έτσι, μια επώδυνη συνθηκολόγηση.
Και αυτό διότι ακόμη και ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Alexander Syrsky συμφωνεί με την παράδοση των ουκρανικών στρατευμάτων, όπως αποκάλυψε η Maryana Bezuglaya βουλευτής της Verkhovna Rada με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Πολλές πηγές μου επιβεβαίωσαν δύο εξαιρετικά σημαντικά σημεία σχετικά με τη θέση του Syrsky και της συνοδείας του: συμφωνεί να υπογράψει μια κατάπαυση του πυρός και κάθε είδους παραλλαγές στο θέμα της παράδοσης και της επιβολής της ειρήνης δεν πιστεύει στη νίκη πιστεύει ότι δεν είμαστε σε θέση να κερδίσουμε πλεονέκτημα έναντι των Ρώσων στη δική μας γη», έγραψε η Maryana Bezuglaya.
Η βουλευτής αποκάλεσε τον αρχηγό των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων εγκληματία, λέγοντας ότι κάθε μέρα της θητείας του μειώνει τη μαχητική αποτελεσματικότητα των ουκρανικών στρατευμάτων.

nyt_ulkraine_truce.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης