Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτη προσβολή από τον Αλβανό πρόεδρο, που κατέθεσε στεφάνι για τη «γενοκτονία» των Τσάμηδων – Η αντίδραση της Αθήνας

Απίστευτη προσβολή από τον Αλβανό πρόεδρο, που κατέθεσε στεφάνι για τη «γενοκτονία» των Τσάμηδων – Η αντίδραση της Αθήνας

Ο Rama συνεχίζει να προκαλεί την Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα
Προκλητική κίνηση της αλβανικής κυβέρνησης έπειτα από τις εξελίξεις με τον Φρέντι Μπελέρη.
«Ο Begaj είναι ο πρώτος Πρόεδρος που τιμά τη μνήμη των 2.900 θυμάτων της ελληνικής γενοκτονίας και της εθνοκάθαρσης κατά των Αλβανών», αναφέρει το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων.
Να σημειωθεί φυσικά ότι Bajram Begaj λειτουργεί υπό τον πλήρη έλεγχο του Αλβανού πρωθυπουργού Edi Rama ο οποίος πρόσφατα... θυμήθηκε σε ομιλία τους Τσάμηδες κατηγορώντας την Ελλάδα για ρατσιστικό μίσος και συμπεριφορά κατά των συμπατριωτών του.

Η αντίδραση της Αθήνας

«Η κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Αλβανίας σε μνημείο που προβάλλει ανιστόρητες και ψευδείς κατηγορίες και υπαινίσσεται εδαφικές διεκδικήσεις εις βάρος της Ελλάδας, είναι μία ενέργεια που παραπέμπει σε ανεπίτρεπτους εθνικισμούς περασμένων εποχών» δηλώνει η Αθήνα, μέσω διπλωματικών πηγών για την κίνηση του Bajram Begaj.
«Η ασυμβίβαστη αυτή με την ιστορική αλήθεια πράξη υπονομεύει την ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των χωρών μας» τονίζουν οι ίδιες διπλωματικές πηγές.
Εν τω μεταξύ, το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων υιοθετώντας εθνικιστική ρητορική μετέδωσε νωρίτερα ότι ο Bajram Begaj «είναι ο πρώτος πρόεδρος (σ.σ. της Αλβανίας) που τιμά τη μνήμη των 2.900 θυμάτων της ελληνικής γενοκτονίας και της εθνοκάθαρσης κατά των Αλβανών».
Σημειώνεται ότι η κατάθεση στεφάνου του Bajram Begaj στο μνημείο που είναι αφιερωμένο στους Τσάμηδες συμπίπτει με την παρουσία του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Φρέντι Μπελέρη, στην εναρκτήρια Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Τυχαίο;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης