Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία επιστρατεύει το EVR - Το νέο drone που αλλάζει τα δεδομένα στη σύγκρουση με την Ουκρανία

Η Ρωσία επιστρατεύει το EVR - Το νέο drone που αλλάζει τα δεδομένα στη σύγκρουση με την Ουκρανία
Η πρώτη παρτίδα των 160 μονάδων «EVR» θα μεταφερθεί στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης
Το νεότερο ρωσικό drone που ονομάζεται «EVR», και αντιστοιχεί στα ανάλογα ξένα μοντέλα Autel και DJI, πέρασε με επιτυχία όλα τα δοκιμαστικά στάδια και θα ενσωματωθεί στο οπλοστάσιο του ρωσικού στρατού
Πολύ σύντομα, η πρώτη παρτίδα των 160 μονάδων «EVR» θα μεταφερθεί στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του «Kulibin Club» του Λαϊκού Μετώπου Alexander Panichev στο πρακτορείο Tass.
«Τα παιδιά τα παράγουν εδώ στη Ρωσία, μειώνοντας έτσι σημαντικά το κόστος. Θα προσπαθήσουμε να υποστηρίξουμε τους κατασκευαστές, να κλιμακώσουμε τα προϊόντα τους ώστε να μπορούν να τα προμηθεύουν στο μπροστινό μέρος», λέει ο Panichev.
Όπως εξήγησε ο κατασκευαστής του drone EVR Valentin Ponomarev, η συσκευή έχει εμβέλεια πτήσης έως και τέσσερα χιλιόμετρα και είναι εξοπλισμένη με πολλές αφαιρούμενες κάμερες για πλήρη ορατότητα, συμπεριλαμβανομένων θερμικών και νυχτερινών.
Η συσκευή είναι επίσης ικανή να μεταφέρει εκρηκτικό γέμισμα, το οποίο μπορεί να πλήξει με πολύ μεγάλη ακρίβεια.
Ο Ponomarev τονίζει ότι η ανάπτυξη του EVR είναι σχεδόν 100% ανεξάρτητη από την προμήθεια εξαρτημάτων από το εξωτερικό και το ίδιο το drone εκσυγχρονίζεται εύκολα και προσαρμόζεται στις πραγματικότητες των συνθηκών μάχης.
Την ίδια στιγμή, οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές δημιούργησαν ένα μοναδικό επιθετικό και μεταφορικό drone ικανό να διεξάγει μάχη και να παρακολουθεί την κατάσταση, καθώς και να παραδίδει φορτίο σε απομακρυσμένες περιοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης