Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοβουλία από τη Ν. Αφρική για το ουκρανικό - Η κρίση δεν μπορεί να επιλυθεί χωρίς τη Ρωσία

Πρωτοβουλία από τη Ν. Αφρική για το ουκρανικό - Η κρίση δεν μπορεί να επιλυθεί χωρίς τη Ρωσία
Οι Αφρικανοί ηγέτες είναι έτοιμοι να επισκεφθούν και τις δύο χώρες
Η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν μπορεί να επιλυθεί χωρίς τη Ρωσία και οι Αφρικανοί ηγέτες είναι έτοιμοι να επισκεφθούν και τις δύο χώρες σε μια προσπάθεια να σφυρηλατηθεί μια λύση με διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο υπουργός Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασίας της Νότιας Αφρικής Ronald Lamola, απαντώντας σε ερώτηση του TASS.
«Οποιαδήποτε πρωτοβουλία ειρηνευτικής αποστολής που πρέπει να συμβεί πρέπει να περιλαμβάνει και τα δύο μέρη. Έτσι μπορούν να υπάρξουν δεσμεύσεις που θα οδηγήσουν σε κάποιου είδους λύση.
Δεν βλέπουμε πώς μπορείτε να επιτύχετε ειρήνη σε αυτή τη διαδικασία χωρίς να εμπλακείτε και με τη Ρωσία», δήλωσε μετά από ομιλία που εκφώνησε σε  στο Λονδίνο.
Ο  Lamola συνέχισε λέγοντας ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Λονδίνο, συζήτησε την κατάσταση στην Ουκρανία με τον υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου David Lammy.
«Το σημείο στο οποίο δεν συμφωνούμε είναι η Ουκρανία και η Ρωσία - πώς το βλέπει η Μεγάλη Βρετανία και πώς βλέπουμε εμείς την επίλυση της σύγκρουσης. Αλλά συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε», δήλωσε ο Νοτιοαφρικανός υπουργός.

Αφρικανική πρωτοβουλία

Τον Ιούνιο του 2023, μια ειρηνευτική αποστολή επτά αφρικανικών χωρών - συμπεριλαμβανομένων των προέδρων της Ζάμπια, των Κομορών, της Σενεγάλης και της Νότιας Αφρικής, του πρωθυπουργού της Αιγύπτου και εκπροσώπων της Δημοκρατίας του Κονγκό και της Ουγκάντα - πρότεινε ένα σχέδιο 10 σημείων που θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης