Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ανησυχία ΓΣΕΒΕΕ για τις υπέρογκες αυξήσεις και το χαμηλό όριο των 500 kwh της επιδότησης ρεύματος

Ανησυχία ΓΣΕΒΕΕ για τις υπέρογκες αυξήσεις και το χαμηλό όριο των 500 kwh της επιδότησης ρεύματος
Όπως σημειώνει η ΓΣΕΒΕΕ, τυχόν πέρασμα των αυξήσεων στα τιμολόγια των νοικοκυριών και των μικρών επιχειρήσεων θα επιδεινώσει μια ήδη βεβαρημένη και αρνητική κατάσταση.
Με έντονο προβληματισμό παρακολουθεί η ΓΣΕΒΕΕ τις εξελίξεις στη χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, με τις υπέρογκες αυξήσεις.
Όπως σημειώνει, τυχόν πέρασμα των αυξήσεων στα τιμολόγια των νοικοκυριών και των μικρών επιχειρήσεων θα επιδεινώσει μια ήδη βεβαρημένη και αρνητική κατάσταση.
Η Συνομοσπονδία σημειώνει ότι οι ανακοινώσεις του αρμόδιου Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, αποτελούν μια ανακούφιση, που θα μετριάσει τις επιπτώσεις.
Ωστόσο, τονίζει ότι το όριο των 500 kwh κρίνεται χαμηλό, καθώς δεν καλύπτει πολυμελείς οικογένειες κι επαγγελματίες που χρησιμοποιούν το σπίτι τους ως έδρα, ενώ πρέπει να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πέραν των νοικοκυριών.
Η ΓΣΕΒΕΕ τονίζει την ανάγκη ύπαρξης ενός σταθερού επιχειρηματικού περιβάλλοντος χωρίς εκπλήξεις.
Ολοκληρωμένα θα τοποθετηθεί στο τέλος του Ιουλίου όταν θα ανακοινωθεί το ακριβές ύψος της επιδότησης από την Κυβέρνηση στα πράσινα και κίτρινα τιμολόγια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης