Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρόμος στην Ουκρανία με το «Τάγμα Μπουριάτ»: «Στο Kursk 3.000 Βορειοκορεάτες για να πολεμήσουν με τον ρωσικό στρατό»

Τρόμος στην Ουκρανία με το «Τάγμα Μπουριάτ»: «Στο Kursk 3.000 Βορειοκορεάτες για να πολεμήσουν με τον ρωσικό στρατό»
Οι Βορειοκορεάτες στρατιώτες θα σχηματίσουν το "ειδικό τάγμα Μπουριάτ", υποστηρίζουν ουκρανικά ΜΜΕ
Σάλος έχει προκληθεί με ανεπιβεβαίωτα ουκρανικά δημοσιέυματα που ισχυρίζονται ότι η Ρωσία φέρεται να συγκροτεί ένα τάγμα από Βορειοκορεάτες στρατιώτες για να βοηθήσει στην εκδίωξη των δυνάμεων της Ουκρανίας από την περιοχή του Kursk.
Σύμφωνα με το ουκρανικό μέσο ενημέρωσης LIGA, το οποίο επικαλείται πηγές στις ουκρανικές στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες, η Μόσχα θα στελεχώσει τη νέα της μονάδα με στρατιώτες που θα σταλούν από τον Kim Jong Un.
Οι στρατιώτες αυτοί ενδέχεται να εμπλακούν σε αποστολές μάχης στις νοτιοδυτικές περιοχές της χώρας, όπου η Ρωσία συνεχίζει να μάχεται την ουκρανική εισβολή που ξεκίνησε στις 6 Αυγούστου.

«Ενισχύεται το ειδικό τάγμα Μπουριάτ»

Όπως υποστηρίζουν οι Ουκρανοί δημοσιογράφοι αλλά και το αμερικανικό Newsweek «σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί ο ρωσικός στρατός, οι Βορειοκορεάτες στρατιώτες θα σχηματίσουν ένα "ειδικό τάγμα Μπουριάτ", που ονομάζεται έτσι από την εθνοτική ομάδα των Μπουριάτ, της περιοχής που εκτείνεται από τη Σιβηρία έως τη βόρεια Μογγολία και Κίνα.
Το τάγμα αναμένεται να αποτελείται από έως και 3.000 Βορειοκορεάτες στρατιώτες και εξοπλίζεται αυτή τη στιγμή με ευέλικτα όπλα και πυρομαχικά.
Η συμμετοχή της Βόρειας Κορέας θα λειτουργήσει συνεπικουρικά στην παρουσία των Μπουριάτ στον ρωσικό στρατό, οι οποίοι αποτελούν μια από τις πιο υπερεκπροσωπούμενες ομάδες σε σχέση με το ποσοστό του πληθυσμού της Ρωσίας.
Μια μελέτη του Δεκεμβρίου 2022 από τον Alexey Bessudnov του Πανεπιστημίου Exeter, που εξέτασε τις εθνοτικές ανισότητες μεταξύ των Ρώσων νεκρών στην Ουκρανία, διαπίστωσε ότι οι Μπουριάτ και οι Τουβάνοι, μια τουρκική μειονότητα στη Ρωσία, είχαν σχεδόν τέσσερις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να σκοτωθούν στο μέτωπο σε σχέση με τους εθνοτικούς Ρώσους.

Εμπλοκή της Βόρειας Κορέας βλέπει ο Zelensky

Κάτι τέτοιο, ισχυρίζονται οι Ουκρανοί, ενισχύει τις δηλώσεις του Γραμματέα του Πενταγώνου Patrick Ryder, ο οποίος τον Ιούνιο, απαντώντας σε αναφορές ότι Βορειοκορεάτες θα μπορούσαν σύντομα να ενταχθούν στις ρωσικές δυνάμεις στο μέτωπο, ξεκαθάρισες ότι, αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα γίνουν «τροφή για τα κανόνια των Ουκρανών».
Σε ενημέρωση του Ιουνίου, ο Γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου, Patrick Ryder, σχολίασε τις αναφορές περί ένταξης Βορειοκορεατών στρατιωτών στις ρωσικές δυνάμεις.
Ωστόσο, αυτές δεν είναι οι πρώτες ουκρανικές διαρροές για στρατολόγηση Βορειοκορεατών στον ρωσικό στρατό.
Στην πρόσφατη ομιλία του, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, ανέφερε ότι η Ρωσία έχει στραφεί σε μια πιο άμεση εμπλοκή των Βορειοκορεατικών δυνάμεων στον πόλεμο.
«Βλέπουμε μια αυξανόμενη συμμαχία μεταξύ της Ρωσίας και καθεστώτων όπως αυτό της Βόρειας Κορέας», δήλωσε ο επικεφαλής του ουκρανικού καθεστώτος.
«Δεν πρόκειται πλέον μόνο για μεταφορά όπλων. Πρόκειται ουσιαστικά για τη μεταφορά ανθρώπων από τη Βόρεια Κορέα στις στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας»
Στις 3 Οκτωβρίου, ουκρανικά και ρωσικά μέσα ανέφεραν ότι έξι Βορειοκορεάτες στρατιώτες σκοτώθηκαν στο μέτωπο κοντά στο Donetsk, ενώ αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας δήλωσαν ότι περαιτέρω μεταφορές στρατευμάτων είναι "πολύ πιθανές", δεδομένης της εξελισσόμενης στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης