Καρώ Σημαία

Αποθέωση και Pole position στο… σπίτι του για τον Φερστάπεν

Αποθέωση και Pole position στο… σπίτι του για τον Φερστάπεν

Ο Μαξ Φερστάπεν πανηγύρισε τη 10η Pole position της καριέρας του κάνοντας ευτυχισμένους τους οράνιε που γέμισαν τις εξέδρες του Ζάντφουρτ. Ο Λιούις Χάμιλτον πάλεψε όσο μπορούσε στον τελευταίο του γύρο, έφτασες 38 χιλιοστά μακριά από τον Ολλανδό και θα εκκινήσει 2ος με τον Βάλτερι Μπότας να συμπληρώνει την τριάδα.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Οι κατατακτήριες δοκιμές του πρώτου ολλανδικού grand prix μετά από 36 χρόνια είναι εντυπωσιακό χρώμα στην εξέδρα και σπουδαία «μάχη» εντός πίστας. Ο Φερστάπεν από την αρχή της διαδικασίας ήταν αυτός που έδειχνε να έχει τον απόλυτο έλεγχο, την ώρα που ο teammate του, Σέρχιο Πέρεζ καθυστέρησε στην κίνηση και έμεινε 16ος! Εκτός από το Q1 έμεινε και ο Σεμπάστιαν Φέτελ που… πλήρωσε τη μονομαχία Μαζέπιν – Σουμάχερ και δεν κατάφερε να περάσει τη γραμμή εκκίνησης – τερματισμού πριν να μηδενιστεί το χρονόμετρο. Ο Κούμπιτσα που αντικατέστησε τον Ράικονεν ο οποίος βρέθηκε θετικός στον Covid-19 και οι δύο Haas έμειναν εκτός.

Διπλό ατύχημα για τις Williams

Στη δεύτερη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών πρωταγωνίστριες ήταν οι δύο Williams. Αρχικά ο Ράσελ στην προσπάθεια του να βρεθεί στη δεκάδα έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και βρέθηκε εκτός, με την κόκκινη σημαία να κάνει την εμφάνισή της. Με τη συνέχιση της διαδικασίας το ίδιο συνέβη και με τον Λατίφι. Με 1.38 να απομένει για την ολοκλήρωση, ο Μάσι αποφάσισε να μην επιτρέψει την ολοκλήρωση του χρόνου αφού δεν θα προλάβαιναν όλοι να κάνουν τον γύρο εξόδου. Ο Λάντο Νόρις ήταν ο πιο άτυχος αφού δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την παρουσία του στη δεκάδα.

Ο Φερστάπεν νίκησε, ο Χάμιλτον τον πίεσε

Ο Μαξ Φερστάπεν έθεσε ψηλά τον πήχη από την πρώτη του προσπάθεια κάνοντας 1.08.923, χρόνος που φαινόταν ικανός να του δώσει την 10η Pole position της καριέρας του. Ο Ολλανδός δεν έμεινε εκεί, πίεσε και στον 2ο γρήγορο γύρο του και βελτίωσε κατά 38 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Αμέσως μετά ο Χάμιλτον έκανε ένα εκπληκτικό τρίτο sector και έχασε τελικά την πρώτη θέση για 38 χιλιοστά του δευτερολέπτου!

Η δεκάδα των κατατακτήριων δοκιμών

  • Verstappen, Red Bull
  • Hamilton, Mercedes
  • Bottas, Mercedes
  • Gasly, AlphaTauri
  • Leclerc, Ferrari
  • Sainz, Ferrari
  • Giovinazzi, Alfa Romeo
  • Ocon, Alpine
  • Alonso, Alpine
  • Ricciardo, McLaren

Ο αγώνας θα αρχίσει την Κυριακή 5/9 στις 16.00 και θα μεταδοθεί από την Cosmote TV και την ΕΡΤ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης