Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αρχίζουν τα μαθήματα σε Μετσόβιο Πολυτεχνείο - "Αναταραχή" στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

tags :
Αρχίζουν τα μαθήματα σε Μετσόβιο Πολυτεχνείο -
Προθεσμία για τις 16 Δεκεμβρίου έλαβε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ.Πελεγρίνης για να απολογηθεί στον εισαγγελέα


Αρχίζουν σήμερα τα μαθήματα στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, τη στιγμή που παραμένει η αναταραχή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Αν και η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών επρόκειτο να αρχίσει κανονικά από σήμερα τα μαθήματα, αυτό δεν έχει καταστεί ακόμα εφικτό.
Σημειώνεται ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι στο ΕΜΠ αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους ενώ οι διοικητικοί υπάλληλοι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών θα συνεδριάσουν σήμερα το πρωί προκειμένου να καθορίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων τους.
Πάντως, η Ομοσπονδία Διοικητικών Υπαλλήλων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αποφάσισε σήμερα την αναστολή των απεργιακών της κινητοποιήσεων, προκειμένου, όπως τονίζει, να τηρηθούν οι δεσμεύσεις του υπουργού Παιδείας.
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας απαραίτητη προϋπόθεση για να μην χαθεί το εξάμηνο είναι να αρχίσουν τα μαθήματα αυτήν την εβδομάδα και να μην γίνει κάποια έκπτωση ως προς το χρόνο διδασκαλίας, που είναι 13 πλήρεις εβδομάδες και 3 εβδομάδες για κάθε εξεταστική.
Εν των μεταξύ, στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θ.Πελεγρίνης προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για παράβαση καθήκοντος.
Όπως έγινε γνωστό, ο κ.Πελεγρίνης ζήτησε και έλαβε προθεσμία για τις 16 Δεκεμβρίου προκειμένου να απολογηθεί στον εισαγγελέα.
Ο κ. Πελεγρίνης, μετά την εντολή του Κ.Αρβανιτόπουλου θα βρεθεί αντιμέτωπος και με το πειθαρχικό συμβούλιο, καθώς και με το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου.


(πρώτη ενημέρωση Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 08:14)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης