Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ο. Κεφαλογιάννη (υπ. Τουρισμού) - Η πολιτική σταθερότητα συμβάλλει στην ενίσχυση του τουρισμού

Ο. Κεφαλογιάννη (υπ. Τουρισμού) - Η πολιτική σταθερότητα συμβάλλει στην ενίσχυση του τουρισμού
Καταβάλλεται προσπάθεια να εμπλουτιστεί το τουριστικό προϊόν της χώρας, τόνισε η υπουργός Τουρισμού
Η εικόνα σταθερότητας συνέβαλε στα εξαιρετικά αποτελέσματα στον τουρισμό το 2013, τόνισε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ.
«Δείξαμε ότι η Ελλάδα έχει μπει σε τροχιά σταθερότητας, ήταν πολύ σημαντικό», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «Ο ξένος δεν έρχεται στην Ελλάδα όταν βλέπει απεργίες και πανό στην Ακρόπολη».
Αναφερόμενη στο 2012 σημείωσε ότι έως τον Ιούνιο του 2012 ορισμένες αγορές της χώρας κατέγραφαν απώλειες από 20% έως 30%, όμως όπως επισήμανε η τάση άλλαξε μετά τις εκλογές, με αποτέλεσμα να καταγραφεί οριακή άνοδος στο τέλος του έτους.
Όσον αφορά το 2013 ανέφερε ότι υπήρξε προβολή της χώρας όχι μόνο σε όλες τις παραδοσιακά μεγάλες αγορές, αλλά και στις αναδυόμενες, σε μια προσπάθεια να αλλάξει η εικόνα για την Ελλάδα.
Ερωτηθείσα για την τρέχουσα χρονιά, η κ. Κεφαλλογιάννη τόνισε ότι καταβάλλονται προσπάθειες εμπλουτισμού του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, πέρα από το τυπικό δίπολο «ήλιος και θάλασσα», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, με την προβολή των κρυμμένων ομορφιών της χώρας μας, αλλά και την προώθηση άλλων τύπων τουρισμού, όπως ο ιαματικός.
Κληθείσα να απαντήσει για το μέλλον της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού, η υπουργός επισήμανε ότι η τουριστική αναβάθμιση της πρωτεύουσας είναι «το μεγάλο στοίχημα», τονίζοντας μάλιστα την ανάγκη ευαισθητοποίησης όλων των πολιτών στην προσπάθεια αισθητικής βελτίωσης της εικόνας της πόλης, ειδικά σε σημαντικές ζώνες και διαδρομές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης