Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πρώτη δύναμη η ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές - Κάτω από το 50% η συμμετοχή

Πρώτη δύναμη η ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές - Κάτω από το 50% η συμμετοχή
Για μια ακόμη χρονιά, έδωσαν χωριστά τα αποτελέσματα οι παρατάξεις
Σε πρώτη δύναμη αναδείχθηκε για 28η χρονιά μετά το τέλος της Μεταπολίτευσης η ΔΑΠ ΝΔΦΚ στις φοιτητικές εκλογές, με τις παρατάξεις να δίνουν για μια ακόμη χρονιά ξεχωριστά τελικά αποτελέσματα και με τη συμμετοχή να περιορίζεται κάτω από το 50%.
Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα της ΔΑΠ, η φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία ήρθε πρώτη λαμβάνοντας το 42,62% των ψήφων, ακολουθούμενη από την Πανσπουδαστική (ΚΚΕ) με 17,86%, την ΠΑΣΠ (ΠΑΣΟΚ) με 13,44%, τα ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλευτική αριστερά) με 12,46% και την ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ) με 5,46%.
Στα ΤΕΙ, η ΔΑΠ απέσπασε το 54,71 και ακολουθούν η Πανσπουδαστική με 18,1%, η ΠΑΣΠ με 16,5%, η ΑΡΕΝ με 2,57% και τα ΕΑΑΚ με 2,42%.
«Σε μια εποχή που πολλοί προσπάθησαν να εξαπατήσουν τη γενιά μας με ανεύθυνες πολιτικές, οι φοιτητές στήριξαν την πρωτοβουλία της ΔΑΠ για ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος με τη δημιουργία μιας νέας ΕΦΕΕ», ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης.
Σύμφωνα με την Πανσπουδαστική (ΚΚΕ), η κατάταξη είναι ίδια στα αποτελέσματα με διαφορετικά όμως ποσοστά.
Ειδικότερα, κατά την παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ, η ΔΑΠ απέσπασε το 35,99%, η Πανσπουδαστική το 19,2%, η ΠΑΣΠ το 14,4%, τα ΕΑΑΚ το 13,68% και η ΑΡΕΝ το 6,17%. Στα ΤΕΙ, η ΔΑΠ έφτασε στο 47,04%, η Πανσπουδαστική στο 22,41%, η ΠΑΣΠ το 19,46%, τα ΕΑΑΚ το 2,88% και η ΑΡΕΝ το 2,33%.
Σύμφωνα με τον γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, Θοδωρή Χιώνη, «τα αποτελέσματα δείχνουν σημαντική άνοδο σε ψήφους και ποσοστά της Πανσπουδαστικής ΚΣ στα ΑΕΙ και ξεχωρίζει η άνοδος στα ΤΕΙ που από ό,τι φαίνεται αναδεικνύεται σε δεύτερη δύναμη πανελλαδικά. Αποτέλεσμα που στέλνει μήνυμα μάχης και αισιοδοξίας».
Κοινή εκτίμηση είναι ότι η συμμετοχή κινήθηκε λίγο κάτω από το 50%, με το κλίμα να περιγράφεται υποτονικό σε σχέση με άλλες χρονιές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης