Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μυτιλήνη: Επεισόδια μεταξύ Αστυνομίας και Αφγανών μεταναστών στο λιμάνι και καταυλισμό του Καρά Τεπέ

Μυτιλήνη: Επεισόδια μεταξύ Αστυνομίας και Αφγανών μεταναστών στο λιμάνι και καταυλισμό του Καρά Τεπέ
Υπήρξαν τραυματίες
Ημέρα επεισοδίων η σημερινή στο  λιμάνι της Μυτιλήνης και στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, μεταξύ των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος με Αφγανούς μετανάστες και Άραβες πρόσφυγες.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν από νωρίς, καθώς  εκατοντάδες Αφγανοί μετανάστες επεχείρησαν να μπουν στο λιμάνι και να εισβάλουν χωρίς ταυτοποίηση και χωρίς εισιτήριο στο πλοίο.
Σημειώνεται ότι οι Αφγανοί διεκδικούν ισότιμη μεταχείριση με τους Άραβες και κυρίως Σύριους πρόσφυγες, ενώ οι Άραβες απαιτούν άμεση αποχώρηση τους από το νησί.
Επεισόδια σημειώθηκαν και στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, όταν και ξεκίνησε η καταγραφή των Σύρων προσφύγων και τελικά διεκόπη.
Μάλιστα, από τις συγκρούσεις τραυματίσθηκαν δυο άνδρες του Λιμενικού Σώματος και τρεις μετανάστες, ενώ στο νοσοκομείο βρέθηκαν τραυματίες με αναπνευστικά προβλήματα από το συνωστισμό στο λιμάνι.
Πάντως, το απόγευμα αναμενόταν να αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη το "Ελευθέριος Βενιζέλος" με 2.500 επιβαίνοντες, ενώ ακόμη 400 μετανάστες θα επιβιβασθούν στο "Αριάδνη" που πραγματοποιεί στις 8 το βράδυ το τακτικό δρομολόγιο προς Πειραιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης