Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Γιατροί του Κόσμου»: Αντίθετοι στη μετατροπή των hotspots σε κέντρα κράτησης - Συνεχίζουν τη δράση τους στα ελληνικά νησιά

«Γιατροί του Κόσμου»: Αντίθετοι στη μετατροπή των hotspots σε κέντρα κράτησης - Συνεχίζουν τη δράση τους στα ελληνικά νησιά
Ανησυχία για τους άμεσους κινδύνους όσον αφορά τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των προσφύγων
Αντίθετοι στη μετατροπή των hotspots στα ελληνικά νησιά σε κέντρα κράτησης δηλώνουν με σχετική ανακοίνωσή τους οι «Γιατροί του Κόσμου».
Παράλληλα, επισημαίνουν ότι θα συνεχίσουν κανονικά τις ιατρικές παρεμβάσεις τους σε Χίο και Λέσβο.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, οι «Γιατροί του Κόσμου» εκφράζουν την ανησυχία τους τόσο για τους άμεσους κινδύνους που θα έχει η μετατροπή των hotspots σε κέντρα κράτησης για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των προσφύγων, όσο και για «τις συνθήκες άδικης κράτησης που αυτή συνεπάγεται».
Όμως, σε σχετική τους ανακοίνωση επισημαίνουν ότι είναι καθήκον τους να μην αναστείλουν τις ιατρικές παρεμβάσεις τους στα hotspots σε Λέσβο και Χίο, «αλλά αντιθέτως να συνεχίσουν να στηρίζουν το συγκεκριμένο πληθυσμό ο οποίος στερείται πρόσβασης σε βασικές ιατρικές υπηρεσίες».
Τέλος, σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι «η συνέχιση της δράσης τους σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ως αποδοχή του νέου τρόπου λειτουργίας των προαναφερθέντων κέντρων, ο οποίος βασίζεται στον περιορισμό της ελευθερίας προσφύγων και μεταναστών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης