Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στο στόχαστρο των ελληνικών Αρχών οι κολοσσοί BMW και Mercedes – Ποινική δίωξη για «ξέπλυμα χρήματος»

tags :
Στο στόχαστρο των ελληνικών Αρχών οι κολοσσοί BMW και Mercedes – Ποινική δίωξη για «ξέπλυμα χρήματος»
Η BMW καλείται να πληρώσει υπέρογκο πρόστιμο ύψους 66 εκατ. ευρώ, με το αντίστοιχο ποσό για τη Mercedes να κυμαίνεται στα 36 εκατ. ευρώ
Στο στόχαστρο των ελληνικών Αρχών μπαίνουν οι κολοσσοί του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας, BMW και Mercedes – Benz, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της οικονομικής εφημερίδας «ΑΓΟΡΑ»….
Ειδικότερα, ύστερα από έρευνα δύο ετών, οι οικονομικοί Εισαγγελείς άσκησαν ποινική δίωξη στις δύο εταιρείες, μετά τις κατηγορίες για λαθρεμπόριο και «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».
Σε πρώτη φάση, η BMW καλείται να πληρώσει υπέρογκο πρόστιμο ύψους 66 εκατ. ευρώ, με το αντίστοιχο ποσό για τη Mercedes – Benz να κυμαίνεται στα 36 εκατ. ευρώ.
Όπως αναφέρεται, το ΣΔΟΕ αναμένεται να επεκτείνει πλέον τους ελέγχους του και στις υπόλοιπες εισαγωγικές εταιρείες αυτοκινήτων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.
Η υπόθεση είχε έρθει για πρώτη φορά στο φως το 2014, από το ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο οποίος αποκάλυψε ότι οι δύο εταιρείες υπερτιμολογούσαν τα εισαγόμενα στην Ελλάδα οχήματα, κερδίζοντας έτσι 32,6 εκατ. ευρώ...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης