Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τα συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου στον Έλληνα Ολυμπιονίκη, Σπύρο Γιαννιώτη

Τα συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου στον Έλληνα Ολυμπιονίκη, Σπύρο Γιαννιώτη
Ο Σπύρος Γιαννιώτης είχε τον ίδιο χρόνο με τον Ολλανδό αντίπαλο του 
Τα θερμά τους συγχαρητήρια προς τον Έλληνα Ολυμπιονίκη, Σπύρο Γιαννιώτη, έσπευσαν να δώσουν αρκετοί εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου στη χώρα μας, μετά και τη νέα διάκριση του 36χρονου αθλητή.
Ο Σπύρος Γιαννιώτης κατάφερε να φτάσει μαζί με τον Ολλανδό Φέρτμαν στον τερματισμό στα 10.000 μ. μαραθώνιας κολύμβησης.
Επισημαίνεται ότι ήταν ένας αγώνας θρίλερ, καθώς ο Γιαννιώτης είχε τον ίδιο χρόνο με τον αντίπαλο του, αλλά κρίθηκε ως νικητής ο Ολλανδός επειδή ακούμπησε πρώτος στη γραμμή τερματισμού.
Ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής του τελικού, αν και βρέθηκε πολύ πίσω, με ένα καταπληκτικό φίνις κατάφερε να πάρει το ασημένιο μετάλλιο.

Πρ. Παυλόπουλος: Η μεγάλη Ολυμπιακή σας καταξίωση μας κάνει όλους υπερήφανους

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος στον Σπύρο Γιαννιώτη για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στα 10.000 μέτρα σε ανοιχτή θάλασσα:
«Η μεγάλη Ολυμπιακή σας καταξίωση μας κάνει όλους υπερήφανους όχι μόνο για την τεράστια επιτυχία σας, αλλά και για το αθλητικό πρότυπο που εκπροσωπείτε, το οποίο είναι και πραγματικό πρότυπο ζωής. Θερμά συγχαρητήρια».

Ποτάμι: O Σπύρος Γιαννιώτης δεν είναι μόνο μεγάλος αθλητής, είναι ένα σύμβολο για τον ελληνικό αθλητισμό

«O Σπύρος Γιαννιώτης, δεν είναι μόνο μεγάλος αθλητής, δεν είναι μόνο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής, είναι ένα σύμβολο για τον ελληνικό αθλητισμό και την Ελλάδα, για την αγωνιστικότητα, την επιμονή, αλλά και το ήθος του», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Ποτάμι, ενώ συμπληρώνει:
«Τα χιλιάδες χιλιόμετρα που έχει διανύσει σε όλα τα νερά της γης, τον οδήγησαν στη δικαίωση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, με ένα ασημένιο μετάλλιο που ζυγίζει χρυσάφι.
Πραγματοποίησε το όνειρό του δίνοντας στα 36 του χρόνια και την τελευταία ικμάδα του εαυτού του και πέρα από αυτό, όπως ο ίδιος δήλωσε.
Η Ελλάδα υποκλίνεται στο μεγαλείο της ψυχής του.
Τον συγχαίρουμε και τον ευχαριστούμε και μαζί του τον ακάματο προπονητή του Νίκο Γέμελο».

ΝΔ: Τα χιλιάδες μίλια κολύμβησης σε δύσκολες ανοιχτές θάλασσες έφεραν τη δικαίωση των κόπων του

Η υπεύθυνη του τομέα Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, Άννα Καραμανλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο κορυφαίος Έλληνας κολυμβητής Σπύρος Γιαννιώτης κατέκτησε το ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο, μετά από έναν αγώνα που μας συγκλόνισε, γράφοντας ιστορία.

Τα χιλιάδες μίλια κολύμβησης σε δύσκολες ανοιχτές θάλασσες έφεραν τη δικαίωση των κόπων του και της σκληρής προσπάθειας πολλών ετών.

Θερμά συγχαρητήρια στον Ολυμπιονίκη μας που κέρδισε πανάξια την πρώτη θέση στις καρδιές όλων των Ελλήνων».

Υπουργείο Πολιτισμού: Νέος θρίαμβος για τον ελληνικό αθλητισμό

«Νέος θρίαμβος για τον ελληνικό αθλητισμό.
Ο πρωταθλητής Σπύρος Γιαννιώτης κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στα 10.000 μέτρα κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Θερμά συγχαρητήρια στον σπουδαίο κολυμβητή», αναφέρει ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδης Μπαλτάς.

Τα συγχαρητήρια της ΛΑ.Ε. στους Ολυμπιονίκες Λευτέρη Πετρούνια και Σπύρο Γιαννιώτη

Τα θερμά της συγχαρητήρια προς τους Ολυμπιονίκες Λευτέρη Πετρούνια και Σπύρο Γιαννιώτη εξέφρασε η Λαϊκή Ενότητα, για τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και τις κατακτήσεις του χρυσού μεταλλίου στο αγώνισμα των κρίκων και του ασημένιου μεταλλίου στη μαραθώνια κολύμβηση των 10 χλμ., αντίστοιχα.
«Ο 26χρονος Λευτέρης και η Άννα Κορακάκη, αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα των νέων που ανήκουν στη «γενιά της κρίσης» και που χωρίς καμιά ουσιαστική βοήθεια από την Πολιτεία (παρά μόνο, στην περίπτωση τους, από τις οικογένειες, τους οικείους και τους προπονητές τους) βάζουν στόχους και κατακτούν τα όνειρα τους, γεμίζοντας όλους μας με χαρά και περηφάνια.
Αναλόγως, στην επιτυχία του 36χρονου Σπύρου Γιαννιώτη αντικατοπτρίζεται, μεταξύ άλλων, ο αγώνας που δίνουν με άνισους όρους τα άτομα των λεγόμενων "παραγωγικών" ηλικιών, απέναντι στα εφιαλτικά για τους περισσότερους δεδομένα της εποχής των Μνημονίων», αναφέρει το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, εξαπολύοντας «βέλη» και κατά της πολιτικής ηγεσίας:
«Δυστυχώς, οι κατέχοντες τα ηνία της πολιτικής εξουσίας, υιοθετώντας τις τακτικές των προκατόχων τους, αρκούνται στην προσπάθεια να πάρουν –με δηλώσεις-"πυροτεχνήματα" και… άστοχα αρκετές φορές "τουϊταρίσματα"– λίγη από τη λάμψη των νικών τις οποίες επιτυγχάνουν οι νέοι και οι νέες της χώρας, μέσα από «μοναχικούς» αγώνες και με την Πολιτεία απούσα.
Όμως, τα συγχαρητήρια αξίζουν μόνο στους αθλητές οι οποίοι αγωνίζονται είτε κατακτούν, είτε δεν κατακτούν μετάλλια, μόνο και μόνο για τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλουν.
Είναι καιρός οι κυβερνώντες να αφήσουν τις δηλώσεις – "φούσκες" και τα "tweets" και να στηρίξουν με έργα και πράξεις τους νέους, τις νέες, όσους ανήκουν στις νεότερες αλλά και στις "παραγωγικές" ηλικίες της χώρας, τόσο στον αθλητισμό, όσο και συνολικότερα».

Αλέξης Τσίπρας: Συγκλονιστική η προσπάθειά του Σπύρου Γιαννιώτη 

Μέσω Twitter συνεχάρη ο Αλέξης Τσίπρας τον Σπύρο Γιαννιώτη για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
«Θερμά συγχαρητήρια στον Σπύρο Γιαννιώτη για την κατάκτηση του Ασημένιου στα 10χλμ. κολύμβησης.
Συγκλονιστική η προσπάθειά του», ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός. 

Θ. Θεοχαρόπουλος: Αγώνας - ύμνος για το ολυμπιακό ιδεώδες από το σύμβολο της ελληνικής κολύμβησης

«Στον τελευταίο αγώνα μιας λαμπρής καριέρας ένας σπουδαίος αθλητής -σύμβολο της Ελληνικής κολύμβησης- ο Σπύρος Γιαννιώτης συγκλόνισε το πανελλήνιο με την μάχη που έδωσε έως την τελευταία χεριά για τη νίκη και το χρυσό μετάλλιο, σε έναν αγώνα-ύμνο για το ολυμπιακό ιδεώδες.
Ο Σπύρος Γιαννιώτης στέφθηκε τελικά ασημένιος Ολυμπιονίκης αποδεικνύοντας ότι με επιμονή και συστηματική δουλειά ανταμείβονται οι κόποι μίας πολύχρονης προσπάθειας.
Για όλους εμάς, ο Σπύρος Γιαννιώτης είναι ο “χρυσός πρωταθλητής”!
Θερμά συγχαρητήρια!», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Φ. Γεννηματά: Γεννημένος πρωταθλητής ο Σπύρος Γιαννιώτης 

«Απίθανος Σπύρος Γιαννιώτης σε έναν συγκλονιστικό αγώνα.
Αστείρευτη δύναμη, μεγάλο πάθος, γενναία ψυχή.
Γεννημένος πρωταθλητής.
Συγχαρητήρια!», έγραψε στα Social media η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Φώφη Γεννηματά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης