Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λ. Κρέτσος: Δεν θα μπει «μαύρο» στους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν πήραν άδεια

Λ. Κρέτσος: Δεν θα μπει «μαύρο» στους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν πήραν άδεια
«Έχει υπάρξει αρκετό διάστημα για να προετοιμαστούν όλοι για μια διαδικασία αδειοδότησης που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και 27 χρόνια»
«Δεν μπαίνει μαύρο» στα κανάλια που δεν έλαβαν τηλεοπτική άδεια, «απλά θα σταματήσουν να εκπέμπουν σε ψηφιακή ευρυεκπομπή», υποστήριξε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.
Μέσω δηλώσεων του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», ο κ. Κρέτσος τόνισε πως «έχει υπάρξει αρκετό διάστημα για να προετοιμαστούν όλοι (οι υποψήφιοι για τηλεοπτική άδεια) για μια διαδικασία αδειοδότησης που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και 27 χρόνια», ενώ σχετικά με τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» των καναλαρχών υποστήριξε πως «όποιος αισθάνεται ότι έχει αδικηθεί, μπορεί να πάει στα δικαστήρια».
Επίσης, απαντώντας στις διάφορες επικρίσεις, κυρίως της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισήμανε πως πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ καναλάρχη και κάποιου επιχειρηματία που συνάπτει δημόσιες συμβάσεις.
«Όσοι έχουν λοιπόν τον "μανδύα" της ευρωπαϊκής φωνής θα έπρεπε να το γνωρίζουν», σχολίασε.
Στη συνέχεια, υποστήριξε πως στην Ελλάδα οι πολίτες έχουν χάσει την αξιοπιστία τους τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης και κυρίως η τηλεόραση, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος του κοινού να ενημερώνεται από τα κοινωνικά δίκτυα.
Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των καναλιών πανελλαδικής εμβελείας, διαβεβαίωσε πως το φάσμα δεν μπορεί να χωρέσει απεριόριστα κανάλια τη στιγμή που η Digea αυτή τη στιγμή παραβιάζει κανονισμούς σε σχέση με το HD και άλλες παραμέτρους.
Για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, δήλωσε πως η κυβέρνηση ήθελε από την αρχή ισχυρό ΕΣΡ, αλλά δεν μπορεί να παραλύσει το κράτος εάν κάποιες πολιτικές δυνάμεις εμποδίσουν το μέσο.
«Ο νόμος Παππά είναι απολύτως συμβατός με το Σύνταγμα, καθώς και όλες οι αποφάσεις της ΓΓΕΕ, το πόθεν έσχες, τα πρακτικά κλπ, είναι σύννομα», συμπλήρωσε, χαρακτηρίζοντας «παράλυτο» το ΕΣΡ.
Καταλήγοντας, ο κ. Κρέτσος ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τους νόμους και ό,τι πει η Δικαιοσύνη, ενώ σχολίασε πως «σε σχέση με τον διαγωνισμό αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί ήταν επιτυχημένος και από πλευράς διαδικασίας και από το ύψος του τελικού τιμήματος για το Δημόσιο, αλλά και από πλευράς ισονομίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης