Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παναγιωτόπουλος: Είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση – Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις

Παναγιωτόπουλος: Είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση – Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις
Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα εμβόλια δεν καλύπτουν με πληρότητα τις μεταλλάξεις της Ν. Αφρικής και της Βραζιλίας είπε ο κ.Παναγιωτόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Στην παραδοχή ότι βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση μια και υπάρχει μεγάλη εξάπλωση του ιού στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας προχώρησε ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Τάκης Παναγιωτόπουλος.
«Η βρετανική μετάλλαξη έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα, δεν είναι το χειρότερο που μπορεί να πάθει κανείς, αλλά μπορεί να επιβαρύνει το ΕΣΥ.
Ο καιρός και το άνοιγμα των δραστηριοτήτων είναι παράγοντες που επιβαρύνουν τη διάδοση του ιού, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το άνοιγμα δεν έπρεπε να γίνει.
Χρειάζεται ισορροπία «μισοάνοιγμα» δραστηριοτήτων, όπως τώρα, που δεν χρειάζεται να ακολουθείται από ένα κλείσιμο.
Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις.
Το μερικό άνοιγμα δραστηριοτήτων πρέπει να εκτιμηθεί στο τέλος εβδομάδας και να δούμε αν θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα.
Πάντα πάμε προς τα εκεί.
Εβδομάδα την εβδομάδα θα έχουμε επανεκτίμηση μέτρων» ανέφερε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Παναγιωτόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του κυρίως για το νοτιοαφρικανικό στέλεχος του ιού που εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη.
«Απ ό,τι φαίνεται το νοτιοαφρικανικό στέλεχος, έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα κατά τι (...)
Άρα κάποιος που έχει αρρωστήσει με το κλασικό, ας το πούμε προηγούμενο στέλεχος, έχει πιο πολλές πιθανότητες να ξανααρρωστήσει με το νέο στέλεχος» υποστήριξε ο κ.Παναγιωτόπουλος, αναφέροντας πως «έναντι της μετάλλαξης της Βρετάνιας φαίνεται τα εμβόλια ότι μας καλύπτουν με πληρότητα, έναντι της νοτιοαφρικανικής και της Βραζιλίας υπάρχουν ενδείξεις ότι δεν μας καλύπτουν με πληρότητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης