Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βατόπουλος για lockdown: Προσπαθούμε να μην φτάσουμε εκεί αλλά ποτέ μην λες ποτέ

Βατόπουλος για lockdown: Προσπαθούμε να μην φτάσουμε εκεί αλλά ποτέ μην λες ποτέ
Να εμβολιαστούν, να κάνουν ένα self test πριν το ρεβεγιόν και να φορούν μάσκες καλεί τους πολίτες ο κ.Βατόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως όλοι προσπαθούν να μην φτάσουμε σε ένα νέο lockdown διατύπωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος ωστόσο σημείωσε πως «ποτέ μην λες ποτέ».
Σε δηλώσεις του στο Mega και ερωτηθείς για ακόμα μια φορά για το εάν πηγαίνουμε σε lockdown λόγω και της Omicron, o κ.Βατόπουλος είπε πως «γίνεται μια προσπάθεια να μην φτάσουμε σε τέτοιου είδους μέτρα».
«Έχουμε πει, ποτέ μην λες ποτέ» τόνισε ο κ.Βατόπουλος, ο οποίος πάντως εξέφρασε την ελπίδα ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι καλύτερα από τα περσινά παρά τον προβληματισμό λόγω της Omicron.
Όπως είπε, οι πολίτες θα πρέπει να εμβολιαστούν, να κάνουνένα self test πριν το ρεβεγιόν και να φορούν τις μάσκες όπου υπάρχει συνωστισμός.
Ως προς την τρίτη δόση, δήλωσε πως τα δεδομένα δείχνουν ότι χρειάζεται η τρίτη δόση για να είναι κανείς προστατευμένος από την Omicron, καθώς όπως είπε, οι δύο δόσεις του εμβολίου παρέχουν προστασία από 30% έως 50%.
Ερωτηθείς για το μέτρο του rapid test στους εμβολιασμένους, ο κ.Βατόπουλος είπε πως αυτό το σενάριο δεν το έχει εισηγηθεί η Επιτροπή.
«Η Επιτροπή δεν έχει συγκληθεί εδώ και 15 ημέρες.
Αντικειμενικά δεν έχει πάρει απόφαση για αυτό το θέμα.
Την τελευταία φορά που συναντήθηκαν είπαν για τα δωρεάν self test εν μέσω των εορτών» υποστήριξε ο κ.Βατόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης