Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παρέμβαση εισαγγελέα για την πλημμύρα στη Θεσσαλονίκη - Έρευνα για ποινικές ευθύνες

Παρέμβαση εισαγγελέα για την πλημμύρα στη Θεσσαλονίκη - Έρευνα για ποινικές ευθύνες
Την Τρίτη η Πυροσβεστική δέχθηκε στη Θεσσαλονίκη 470 κλήσεις
Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την καταιγίδα που «χτύπησε» τη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη (14/6/2022).
Ειδικότερα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών έδωσε εντολή για προκαταρκτική εξέταση κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να εντοπιστούν πιθανές ποινικές ευθύνες. Την εντολή έλαβε η εισαγγελέας ποινικής δίωξης, Αθηνά Κωνσταντινίδου, που με την σειρά της καλείται να ζητήσει αντίστοιχη έρευνα από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.
Η κίνηση του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, έρχεται μετά την πλειάδα δημοσιευμάτων και αναρτήσεων στα social media, όπου καταγράφονται φραγμένα φρεάτια ομβρίων υδάτων, προβλήματα στις υδροροές και άλλες παραλείψεις υπευθύνων και ιδιωτών, που συνέβαλαν στα μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία. Εφόσον εντοπιστούν πρόσωπα που τεκμηριώνεται ότι ευθύνονται, αναμένεται να ασκηθεί εναντίον τους δίωξη για το πλημμέλημα της πλημμύρας από αμέλεια.
Την Τρίτη η Πυροσβεστική δέχθηκε στη Θεσσαλονίκη 470 κλήσεις, σε 40 περιπτώσεις χρειάστηκε να γίνει άντληση υδάτων, ενώ σε 4 απαιτήθηκε μεταφορά πολιτών σε ασφαλή σημεία. Από την έντονη βροχόπτωση, την κατά διαστήματα χαλαζόπτωση και τους ισχυρούς ανέμους πλημμύρισαν υπόγεια, δρόμοι και προκλήθηκε κυκλοφοριακό έμφραγμα με δεκάδες οχήματα παγιδευμένα σε υπόγειες διαβάσεις και κεντρικούς δρόμους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης