Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε απεργιακό κλοιό την Πέμπτη 16/3 η χώρα - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ, ποιοι συμμετέχουν

Σε απεργιακό κλοιό την Πέμπτη 16/3 η χώρα - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ, ποιοι συμμετέχουν
Παραλύει η χώρα την Πέμπτη 16/3
Σχετικά Άρθρα
Νέα 24ωρη απεργία για αύριο, Πέμπτη 16/3, προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, στην οποία θα συμμετέχουν με στάσεις εργασίας Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ, ενώ τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 21:00 για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση.
«Για τους εργαζόμενους όλης της χώρας, η διερεύνηση σε βάθος και η απόδοση ευθυνών, καθώς και η λήψη μέτρων, για να μη ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, αποτελεί κεντρικό αίτημα της κοινωνίας και βρίσκεται στο επίκεντρο της απεργιακής μας κινητοποίησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, τονίζοντας πως «όλες οι ζωές μετράνε» και απευθύνοντας κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023, στην Πλατεία Συντάγματος, στις 11 π.μ..
Από την πλευρά της, η ΑΔΕΔΥ ζητά «να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος».
«Το έγκλημα των Τεμπών δε θα συγκαλυφθεί.
Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας», αναφέρει το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων.

Κλειστά τα σχολεία -  Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία

Κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη 16/3 τα σχολεία, καθώς η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ αναφέρει ότι «συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 16/3» και παράλληλα καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης και σε όλες τις απεργιακές συγκεντρώσεις ανά τη χώρα.
Επιπλέον, δεμένα στα λιμάνια της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία, καθώς στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 16/3 αποφάσισε να συμμετέχει η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). Η κινητοποίηση ξεκινά στις 00.01 τα ξημερώματα της Πέμπτης 16/3 και λήγει τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.
Σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ υπογραμμίζει εκ νέου την πάγια και σταθερή θέση της για την ασφάλεια των θαλάσσιων συγκοινωνιών και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, απαιτεί την κατάργηση και τροποποίηση του Ν. 4150/2013 σε ό,τι αφορά τις ειδικές - μειωμένες οργανικές συνθέσεις, αλλά και την ανάγκη για θεσμοθέτηση ενός νέου νομοθετικού πλαισίου που να ανταποκρίνεται στις σημερινές πραγματικές ανάγκες των πλοίων και της ναυτεργασίας.

Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας: Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 16/3

Στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 16/3, θα συμμετάσχει και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας.
«Η ΕΕΕΚΕ αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 από 00.01 ως 24.00», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Μάλιστα, η Aegean και η Olympic Air ανακοίνωσαν την ακύρωση των προγραμματισμένων πτήσεων του εσωτερικού και του εξωτερικού δικτύου τους.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των εταιριών, «οι επιβάτες που διαθέτουν εισιτήρια σε πτήσεις που επηρεάζονται, θα λάβουν μήνυμα από την εταιρεία ή από τα αντίστοιχα ταξιδιωτικά γραφεία μέσω των οποίων προμηθεύτηκαν τα εισιτήριά τους. Για τους επιβάτες όλων των πτήσεων που επηρεάζονται παρέχεται η δυνατότητα αλλαγής εισιτηρίων χωρίς κόστος επανέκδοσης και διαφορά ναύλου. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι επιβάτες να επισκεφθούν το site της Aegean www.aegeanair.com και της Olympic Air www.olympicair.com ή να επικοινωνήσουν στα παρακάτω τηλέφωνα:
Για την Aegean: 801 1120000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό)
Για την Olympic Air: 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό)»

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας

Τη συμμετοχή των μελών του στις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν οι κοινωνικοί φορείς την Πέμπτη 16/3 αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, με το δικηγορικό σώμα να έχει ήδη επισημάνει την ανάγκη για την ταχεία και πλήρη διερεύνηση των αιτίων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ), "αφού έλαβε υπόψιν του την εισήγηση της Συντονιστικής Επιτροπής αναφορικά με τη στάση του σώματος για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών αποφάσισε δια περιφοράς τα εξής:
1. Τη συμμετοχή των μελών του στις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν οι κοινωνικοί φορείς την Πέμπτη 16.3.2023.
2. Τη δήλωση παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας στην εκκρεμή σχετική ποινική διαδικασία, με αυτοπρόσωπη παράσταση των Προέδρων της Συντονιστικής Επιτροπής στη Λάρισα.
3. Την αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους την Πέμπτη 16.3.2023.
4. Τη διοργάνωση σιωπηρής διαμαρτυρίας μελών του την ίδια ημέρα (Πέμπτη 16.3.2023) και ώρα 20:30 σε Δικαστήριο της Αθήνας (το οποίο θα ανακοινωθεί)".

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς συμμετέχουν στην αυριανή 24ωρη απεργία, αλλά για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση οι συρμοί στις Γραμμές 1, 2, 3 του Μετρό και του Τραμ θα κινηθούν από τις 10:00 έως τις 15:00.
«Οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες, ενώνουμε τη φωνή μας με όλο το λαό και διεκδικούμε την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας σε όλα τα Μέσα Μεταφοράς, τα οποία εξυπηρετούν, κυρίως, τη λαϊκή, εργατική τάξη, τους νέους και τις νέες», αναφέρεται ,μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ.

Πώς θα κινηθούν λεωφορεία και τρόλεϊ

Στάσεις εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας θα πραγματοποιήσει το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ.
Η έξοδος των οχημάτων από τα αμαξοστάσια θα γίνει στις 8:30 π.μ. και η κίνηση των λεωφορείων θα γίνει από τις 9 το πρωί έως τις 21:00.
Παράλληλα, τα τρόλεϊ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ – ΟΣΥ, θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 21:00.

Θεσσαλονίκη: Χωρίς λεωφορεία του ΟΑΣΘ την Πέμπτη

Στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. για την Πέμπτη 16/3, θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.
Έτσι, αύριο θα κυκλοφορούν 50 λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας, ενώ κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια της νυχτερινής γραμμής του Αεροδρομίου (Ν1) και της ειδικής υπηρεσίας εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης