Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Φωτιά στην Κερατέα: Εκκενώνεται ο οικισμός Πέτα - Μήνυμα από το 112

Φωτιά στην Κερατέα: Εκκενώνεται ο οικισμός Πέτα - Μήνυμα από το 112
Στην περιοχή που ξέσπασε η φωτιά υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια
Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγη ώρα στον Κουβαρά, ενώ εστάλη μήνυμα από το 112 σε όσους βρίσκονται εκεί προκειμένου να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί. Αυτή την ώρα εκκενώνεται ο οικισμός Πέτα.
Στην περιοχή που ξέσπασε η φωτιά υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, ενώ κοντά βρίσκεται και το μοναστήρι της Αγίας Σκέπης, για το οποίο υπήρξαν σκέψεις να εκκενωθεί, αλλά τελικά κρίθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι αναγκαίο. Ήδη, κινητοποιούνται ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και εναέρια μέσα: Δύο αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα μετέχουν ήδη στη μάχη για να αντιμετωπισθεί εγκαίρως η φωτιά, ενώ 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα μετέχουν επίσης στην προσπάθεια πυρόσβεσης. Στην περιοχή πλέουν ισχυροί άνεμοι -στα 7 μποφόρ- που δυσχεραίνουν την προσπάθεια των πυροσβεστών.
ekkenwsi_1.jpg

Η φωτιά κινείται προς το Πάνειο Όρος.
Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται συνεχώς, ενώ πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι θα πάνε στο πύρινο μέτωπο και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες που βρίσκονται από τις αρχές της αντιπυρικής περιόδου στην Ελλάδα.
Όπως είπε στον Σκάι 100,3 ο πρώην δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου η φωτιά μαίνεται προς την περιοχή των Καλυβίων, που είχε αναδασωθεί τα προηγούμενα χρόνια, ενώ επισήμανε ότι οι άνεμοι είναι πολλοί ισχυροί. «Αυτή η φωτιά δεν πιάνεται», είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε, ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε από το δίκτυο της ηλεκτροδότησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης