Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κικίλιας: Κάηκαν 400.000 στρέμματα σε 667 πυρκαγιές μέσα σε δύο εβδομάδες

Κικίλιας: Κάηκαν 400.000 στρέμματα σε 667 πυρκαγιές μέσα σε δύο εβδομάδες
Oι περισσότερες πυρκαγιές μπήκαν από ανθρώπινο χέρι είτε από εγκληματική αμέλεια είτε από πρόθεση είπε ο κ.Κικίλιας
Σχετικά Άρθρα
Για τουλάχιστον 400.000 καμένα στρέμματα από τις 667 πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην Ελλάδα έκανε λόγο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Β. Κικίλιας, ο οποίος υπογράμμισε πως οι πυροσβεστικές δυνάμεις έκαναν το καλύτερο δυνατό που μπορούσαν υπό συνθήκες καύσωνα πρωτοφανούς διάρκειας.
Όπως είπε ο κ.Κικίλιας, οι περισσότερες πυρκαγιές μπήκαν από ανθρώπινο χέρι είτε από εγκληματική αμέλεια είτε από πρόθεση.
Ο κ.Κικίλιας τόνισε ότι οι πυρκαγιές κόστισαν τις ζωές τριών συνανθρώπων μας καθώς και τον τραυματισμό 74 πυροσβεστών, αναφέροντας πως ενδεικτικό της έντασης των πυρκαγιών ήταν πως σε ένα πύρινο μέτωπο, οι φλόγες πέρασαν από μια αντιπυρική ζώνη πλάτους 200 μέτρων.

Χρονιά ορόσημο το 2023

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας Χρήστος Ζερεφός υποστήριξε ότι το 2023 θα είναι μια χρονιά που θα την θυμόμαστε καθώς μια ολόκληρη ζώνη, από τις ΗΠΑ μέχρι την Κίνα, υποφέρει.
Όπως είπε, είχαμε μια πρωτοφανή χιονόπτωση στις ΗΠΑ, έναν ήπιο χειμώνα στην Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα, το χειμώνα χάσαμε το μισό νερό από τις βροχές, πράγμα που μείωσε τη σχετική υγρασία και άρχισε να δημιουργεί συνθήκες για τη διάδοση των πυρκαγιών.
Σύμφωνα με τον κ.Ζερεφό, η σχετική υγρασία στο έδαφος έφτασε να είναι κάτω από το 10%, που είναι το ακραίο όριο.

Μέσα σε 4,5 ώρες είχαμε 9 ενάρξεις πυρκαγιών στην Μαγνησία

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Γ. Πουρναράς, αφού εξέφρασε τα συλληπυρήριά του στους συγγενείς των ανθρώπων που χάθηκαν, μίλησε για εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στις φετινές πυρκαγιές και για ταχύτατη εξάπλωση των μετώπων, με ενδεικτικό αυτό της Μαγνησίας.
Όπως είπε, όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είναι σε επιφυλακή καθώς οι άδειες έχουν ανασταλεί.
Ο κ.Πουρναράς τόνισε ότι καθημερινά η Πυροσβεστική αντιμετωπίζει 60- 80 ενάρξεις πυρκαγιών, αναφέροντας πως στη Μαγνησία, μέσα σε 4,5 ώρες είχαμε 9 ενάρξεις πυρκαγιών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης