Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΟΔΥ: 73 θάνατοι από COVID, 8 από γρίπη την τελευταία εβδομάδα

tags :
ΕΟΔΥ: 73 θάνατοι από COVID, 8 από γρίπη την τελευταία εβδομάδα
Καταγράφηκαν 19 νέα σοβαρά κρούσματα γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ενώ καταγράφηκαν 8 νέοι θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη
Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 69 - Η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα παραμένει άνω του 10%
Εβδομήντα τρεις θάνατοι από Covid-19 και 8 από γρίπη καταγράφηκαν την εβδομάδα 15 Ιανουαρίου 2024 – 21 Ιανουαρίου 2024, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ.
Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, o αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 69 και παρουσίασε μείωση σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες. Παράλληλα, η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε μείωση της κυκλοφορίας του ιού SARS-CoV-2 σε 8 από τις 9 περιοχές που ελέγχθηκαν.
Η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα (δίκτυο sentinel) παραμένει άνω του 10% (εποχικό όριο έναρξης της επιδημικής δραστηριότητας της γρίπης κατά το ECDC) και εμφάνισε σημαντική μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Καταγράφηκαν 19 νέα σοβαρά κρούσματα γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ενώ καταγράφηκαν 8 νέοι θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης