Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Μεγάλη πτώση της τιμής του BTC - Αξίζει να αγοράσετε Bitcoin τώρα;

tags :
Μεγάλη πτώση της τιμής του BTC - Αξίζει να αγοράσετε Bitcoin τώρα;
Τις τελευταίες εβδομάδες, το Bitcoin πραγματοποίησε μια αξιοσημείωτη ανοδική πορεία, φτάνοντας σε νέα ιστορικά υψηλά και προσελκύοντας το ενδιαφέρων αρκετών νέων επενδυτών στον χώρο των κρυπτονομισμάτων

Το τελευταίο 48ωρο είδαμε μια μεγάλη πτώση της τιμής τους BTC η οποία όπως κάθε φορά, επηρέασε ολόκληρη την αγορά κρυπτονομισμάτων. Αυτό οδηγεί αρκετούς επενδυτές στο ερώτημα του κατά πόσο αξίζει να αγοράσει κανείς Bitcoin ή όχι αυτή τη στιγμή.
Προκειμένου να απαντήσουμε στο συγκεκριμένο ερώτημα, θα πρέπει να δούμε μια ανάλυση της αγοράς αλλά και του επενδυτικού ενδιαφέροντος από μέρος της κοινότητας crypto.

Η τιμή του Bitcoin τις τελευταίες ημέρες

Τις τελευταίες εβδομάδες, το Bitcoin πραγματοποίησε μια αξιοσημείωτη ανοδική πορεία, φτάνοντας σε νέα ιστορικά υψηλά και προσελκύοντας το ενδιαφέρων αρκετών νέων επενδυτών στον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Μάλιστα, και τα καλύτερα altcoins της αγοράς παρουσίασαν μεγάλη αύξηση στην τιμή τους, οδηγώντας σε ένα γενικά θετικό κλίμα. Ωστόσο, μετά από την μεγάλη αυτή άνοδο, ακολούθησε μια μεγάλη πτώση της τιμής του BTC. Μια διόρθωση που αρκετοί αναλυτές ανέμεναν, αφού πολλοί επενδυτές αποφάσισαν να εξασφαλίσουν κέρδη.
Ειδικότερα, στις 14 Μαρτίου, το Bitcoin εκτινάχθηκε στην πρωτοφανή τιμή των 73.750 δολαρίων, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο για το κρυπτονόμισμα. Ωστόσο, μετά την επίτευξη του ποσού αυτού, ακολούθησε και μια σημαντική πτώση. Μέσα σε μόλις επτά ημέρες, το Bitcoin κατέγραψε μια εντυπωσιακή απώλεια περίπου 17%, σηματοδοτώντας μια από τις πιο σημαντικές διορθώσεις που παρατηρήθηκαν τον τελευταίο καιρό.

Κρίσιμα σημεία για το μέλλον του Bitcoin

Η ξαφνική πτώση της τιμής του BTC προκάλεσε ανησυχίες στους επενδυτές, οδηγώντας σε ερωτήματα σχετικά με τη βέλτιστη χρονική στιγμή για την είσοδο ή την αύξηση των θέσεων στο κρυπτονόμισμα. Οι αναλυτές και οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις κινήσεις των τιμών του Bitcoin, προσπαθώντας να διακρίνουν τις υποκείμενες τάσεις και τους πιθανούς στόχους τιμών για το κρυπτονόμισμα. Η τεχνική ανάλυση δείχνει ότι το Bitcoin κυμαίνεται επί του παρόντος γύρω από κρίσιμα επίπεδα στήριξης, με την τιμή να ταλαντεύεται εντός ενός καθορισμένου εύρους τιμών.
Η πρόσφατη δράση των τιμών είδε το Bitcoin να δοκιμάζει το επίπεδο στήριξης γύρω στα 61.000 δολάρια, ένα κρίσιμο σημείο που θα μπορούσε να καθορίσει την κατεύθυνση της μελλοντικής του πορείας. Εάν τις επόμενες ημέρες αντέξει στο επίπεδο αυτό, η τιμή του BTC θα μπορούσε ενδεχομένως να ανακάμψει, φτάνοντας στα 68.500 δολάρια ή και παραπάνω.
Αντίθετα, εάν η τιμή του BTC δεν καταφέρει να διατηρηθεί πάνω από το επίπεδο στήριξης των 61.000 δολαρίων, θα μπορούσε να σημειώσει ακόμη μεγαλύτερη πτώση, φτάνοντας έως και τα 56.800 περίπου δολάρια.

Αξίζει να επενδύσω στο Bitcoin;

Θεωρούμε ότι η πτώση αυτή στην τιμή του Bitcoin παρουσιάζει μια εξαιρετική ευκαιρία για επενδύσεις. Ακόμη και στο σενάριο που η τιμή θα πέσει κάτω από τα 61.000 δολάρια, θεωρούμε ότι μακροπρόθεσμα το BTC θα φτάσει σε νέα ύψη. Ωστόσο, εάν αναζητάτε πιο βραχυπρόθεσμες επενδύσεις για γρήγορα κέρδη, μπορείτε να εξετάσετε νέα ανερχόμενα κρυπτονομίσματα, τα οποία είναι πιο ευμετάβλητα και μπορεί να οδηγήσουν σε μεγάλες ανόδους στην τιμή.
Ένα από τα κρυπτονομίσματα που φαίνεται να ξεχωρίζουν στην αγορά αυτή τη στιγμή, είναι το Bitcoin Minetrix, το οποίο λανσάρει μια καινοτόμο πλατφόρμα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στο cloud. Αγοράζοντας μερικά BTCMTX tokens στην προπώληση του κρυπτονομίσματος, μπορείτε και εσείς να επωφεληθείτε από τις παθητικές ανταμοιβές της εξόρυξης.

Φυσικά, μια ολοκληρωμένη επενδυτική στρατηγική θα πρέπει να περιλαμβάνει τόσο καταξιωμένα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin, όσο και νέα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin Minetrix.

Επισκεφθείτε το Bitcoin Minetrix

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης