Μια Φώτο μια Ιστορία

Για τους Ιταλούς η πιο ιερή στιγμή είναι αυτή που ακούγεται ο εθνικός ύμνος...

Για τους Ιταλούς η πιο ιερή στιγμή είναι αυτή που ακούγεται ο εθνικός ύμνος...
4 Ιουνίου 2021: Η Ιταλία υποδέχεται την Τσεχία σε μία ακόμα πρόβα τζενεράλε από την έναρξη του Euro 2020, με τους Ιταλούς να παραδίδουν μαθήματα... πάθους.
Σχετικά Άρθρα
Γράφει ο Μάριος Αγγελέτος

Οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι «ξεμούδιασαν» και δεν είχαν κανένα πρόβλημα απέναντι στους Τσέχους, μία εβδομάδα ακριβώς πριν από το Euro 2020. Ο Τσίρο Ιμόμπιλε ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 23’, με τον Νικολό Μπαρέλα να κάνει στο 42’ το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος ο Λορέντζο Ινσίνιε ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3 στο 66’, με τον Ντομένικο Μπεράρντι να βάζει το «κερασάκι» στην τούρτα στο 73’ για το τελικό 4-0. Όμως πριν από την σέντρα, οι παίκτες της «σκουάντρα ατζούρα» πιάστηκαν όλοι μαζί την ώρα που άρχισε να ακούγεται «το τραγούδι των Ιταλών».

Τότε όλοι αρχίζουν να τραγουδούν με πάθος τον εθνικό ύμνο της Ιταλίας, από τον «μπαρουτοκαπνισμένοι» Μπονούτσι, στους «καινούργιους» Μπαρέλα και Μπεράρντι. Η έκφραση του προσώπου τους και μόνο δείχνει τι σημαίνει για αυτούς να φορούν την φανέλα με το εθνόσημο.

Πλέον η αναμονή για την «ατζούρα» είναι τεράστια, καθώς έχει να κατακτήσει το Euro από το μακρινό 1968, όταν τα δύο γκολ των Λουίτζι Ρίβα και Πιέτρο Αναστάζι στον δεύτερο τελικό με την Γιουγκοσλαβία της έδιναν το τρόπαιο. Το 2012 έφτασε στην πηγή, αλλά νερό δεν ήπιε, με τους Ισπανούς να υπερασπίζονται τα «σκήπτρα» τους και να επικρατούν με το επιβλητικό 4-0. Ίσως ήρθε για τους Ιταλούς να επιστρέψουν στην κορυφή, με το ταξίδι να ξεκινά από την Ρώμη και το Ολίμπικο.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης