Μια Φώτο μια Ιστορία

Μάικ Τάισον: Όταν το «αιώνιο» δάγκωμα στο αυτί του Χόλιφιλντ έμεινε στην ιστορία (video)

Μάικ Τάισον: Όταν το «αιώνιο» δάγκωμα στο αυτί του Χόλιφιλντ έμεινε στην ιστορία (video)

28 Ιουνίου 1997: Ένας εκ των κορυφαίων πυγμάχων της ιστορίας, ο Μάικ Τάισον, μένει στην αιωνιότητα του παγκόσμιου αθλητισμού για αρνητικό λόγο, καθώς δάγκωσε σε αγώνα το αυτί του αντιπάλου του, Εβάντερ Χόλιφιλντ!

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Νίκος Τσώτας

Ένας θρύλος της παγκόσμιας πυγμαχίας και άλλοτε πρωταθλητής κόσμου, ο Μάικ Τάισον, κλείνει σήμερα τα 55ο έτος της ηλικίας του και με αφορμή τα γενέθλιά του η σκέψη των περισσότερων μεταφέρεται αυτομάτως στον περιβόητο αγώνα με αντίπαλο τον Εβάντερ Χόλιφιλντ στο Λας Βέγκας πριν από 24 χρόνια.

Ο Τάισον διεκδικούσε τον τίτλο του Παγκόσμιου πρωταθλητή από τον τότε πρωταθλητή βαρέων βαρών, Εβάντερ Χόλιφιλντ. Παρά την ανωτερότητα του «Iron Mike» στους δύο πρώτους γύρους, σιγά σιγά έχανε την υπομονή και την ψυχραιμία του και έχοντας θολώσει στον τρίτο γύρο, ξέφυγε από τα επιτρεπτά όρια.

Πιο συγκεκριμένα, ο «θρυλικός» πυγμάχος φτύνει την προστατευτική του μασέλα και με απότομες κινήσεις πλησιάζει τον αντίπαλό του και με μανία δαγκώνει το δεξί του αυτί. Το δάγκωμα ήταν τόσο βαθύ που έκοψε ένα κομμάτι του Χόλιφιλντ και το έφτυσε επιδεικτικά πάνω στο τερέν. Ο Χόλιφιλντ αιμορραγούσε, όμως ο διαιτητής επέτρεψε να συνεχιστεί ο αγώνας κανονικά.

Ο Τάισον δεν χάνει χρόνο και με το πέρασμα ελάχιστων δευτερολέπτων πλησιάζει ξανά τον αντίπαλο με άγριες... διαθέσεις και αυτή τη φορά βάζει στόχο το αριστερό του αυτί. Η δεύτερη επίθεσή του δεν προκάλεσε κάποιο σοβαρό πρόβλημα, όμως ο διαιτητής αποφάσισε να λήξει τον αγώνα υπέρ του Χόλιφιλντ και να παραμείνει παγκόσμιος πρωταθλητής.

Δύο ημέρες αργότερα ο Τάισον και κατά σύμπτωση την ημέρα των γενεθλίων του (30/6), θέλησε να απολογηθεί δημόσια για την αψυχολόγητη ενέργειά του και τιμωρήθηκε με έναν χρόνο αποκλεισμό από αγώνες στην Πολιτεία της Νεβάδα, αλλά και με πρόστιμο 3.000.000 δολαρίων. Ο Χόλιφιλντ μπορεί να παρέμεινε πρωταθλητής, όμως το σημάδι στο αυτί έμεινε για πάντα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης