Μια Φώτο μια Ιστορία

Η ημέρα που ο 14χρονος Τζον Τέρι είπε «μόνο Τσέλσι» στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον!

Η ημέρα που ο 14χρονος Τζον Τέρι είπε «μόνο Τσέλσι» στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον!

17 Ιουλίου 1994: Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον προσπαθεί να πείσει τον 14χρονο Τζον Τέρι και τους γονείς του να υπογράψει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά ο μικρός ήθελε μόνο Τσέλσι!

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Καλοκαίρι του 1994. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μόλις έχει κατακτήσει το πρώτο νταμπλ της ιστορίας της και το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημά της, έπειτα από 26 ολόκληρα χρόνια «ξηρασίας».

Ωστόσο, ο αρχιτέκτονας της ομάδας, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, χτίζει ήδη την επόμενη ημέρα του συλλόγου. Με το βλέμμα στραμμένο πάντα προς τις ακαδημίες, έχει εντοπίσει στη Γουέστ Χαμ έναν νεαρό που τον έχει εντυπωσιάσει και θέλει να τον φέρει στο Μάντσεστερ. Το όνομά του; Τζον Τέρι!

Θέλοντας να εξαντλήσει τις πιθανότητες να αποσπάσει τη συγκατάθεση των γονέων και του πιτσιρικά, στην προγραμματισμένη συνάντησή τους επιστρατεύει τα δύο μεγάλα όπλα εκείνης της σεζόν: το τρόπαιο της Premier League και το τρόπαιο του FA Cup. Όμως, δεν βοηθούν.

Η καρδιά του Τέρι είναι «μπλε» και χτυπά στο Λονδίνο. Η Τσέλσι είναι η μεγάλη του αγάπη και τον οδηγεί σε ένα μεγαλοπρεπέστατο «όχι» στον κορυφαίο προπονητή της εποχής. Δεν προβληματίστηκε ακόμα κι αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε με 4-0 την ομάδα της καρδιάς του στον τελικό του Κυπέλλου την ίδια χρονιά.

Αν το μετάνιωσε ποτέ; Την απάντηση την έδωσε εν καιρώ.

Την αμέσως επόμενη σεζόν υπογράφει στη Τσέλσι, στην οποία προσφέρει επί 22 χρόνια τις υπηρεσίες του και καταγράφει 713 συμμετοχές. Πέντε πρωταθλήματα, ισάριθμα FA Cup, ένα Europa League και στην κορυφή όλων το Champions League του 2012. Παράλληλα, μετρά 78 συμμετοχές με την Εθνική Αγγλίας.

Το απόσταγμα εκείνης της συνάντησης, την 17η Ιουλίου του 1994, ήταν πως ο Τζον Τέρι έπραξε αυτό που του είπε η παιδική του καρδιά και δικαιώθηκε, μέσω της πιο άδολης απόφασής του. Το όνειρό του εκπληρώθηκε ακόμη κι αν το ρίσκο που πήρε, ήταν δεδομένα μεγάλο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης