Μια Φώτο μια Ιστορία

Ντέμης Νικολαΐδης και Φερνάντο Τόρες «ενώθηκαν» στην Ατλέτικο Μαδρίτης πριν από 18 χρόνια

Ντέμης Νικολαΐδης και Φερνάντο Τόρες «ενώθηκαν» στην Ατλέτικο Μαδρίτης πριν από 18 χρόνια

Καλοκαίρι του 2003 και ο Ντέμης Νικολαιδης αφήνει την Ελλάδα και την ΑΕΚ για την Ατλέτικο Μαδρίτης. Εκεί θα παίξει μία γεμάτη σεζόν έχοντας δίπλα του ένα νέο παιδί που στα πρώτα σπουδαία του βήματα: το όνομα του; Φερνάντο Τόρες

Ο Ισπανός επιθετικός που στη συνέχεια της καριέρας του θα μετακινηθεί στην Λίβερπουλ και την Τσέλσι και θα γίνει πρωταθλητής Ευρώπης και κόσμου με την εθνική του ομάδα, μίλησε για τον Ντέμη Νικολαΐδη με τα καλύτερα λόγια, στον Θάνο Σαρρή, συγγραφέα του βιβλίου «30 θεοί του ελληνικού ποδοσφαίρου» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΟΛΙΤΕΙΑ. 

«Έχω σπουδαίες αναμνήσεις παίζοντας στο πλευρό του Ντέμη Νικολαΐδη. Ήμουν πολύ νέος παίκτης, 19 ετών, όταν ήρθε στην Ατλέτικο. Έδειξε από την πρώτη μέρα πόσο σκληρά δούλευε. Θυμάμαι ότι είχε αρκετά προβλήματα με τη μέση του εκείνες τις μέρες. Ακόμα κι έτσι, όμως, δεν έχασε ούτε μία προπόνηση, ούτε έναν αγώνα. Πάλευε σαν πολεμιστής κάθε μέρα. Έκανε ενέσεις στα μέσα της εβδομάδας και μετά έπαιζε τους αγώνες, χωρίς να παραπονιέται.

Σε έναν νεαρό παίκτη σαν εμένα εκείνη την εποχή, έδειξε τον δρόμο για το πώς πρέπει να είναι ο ποδοσφαιριστής. Να δουλεύει πάντα σκληρά, χωρίς να παραπονιέται, χωρίς να αναζητά δικαιολογίες. Επομένως είχε μεγάλη επιρροή πάνω μου».

Ο νεαρός κυνηγός, έφτιαξε ένα εξαιρετικό δίδυμο με τον Ντέμη Νικολαΐδη εκείνη τη σεζόν και συνεχίζοντας θυμάται για την συνύπαρξη τους: 

«Πραγματικά απόλαυσα κάθε λεπτό που κατάφερα να παίξω μαζί του. Δούλευε πολύ σκληρά, ανοίγοντας χώρους για μένα και νομίζω ότι είχαμε πολύ καλή συνεργασία. Είναι το είδος του ποδοσφαιριστή που οι οπαδοί αγαπούν, επειδή δίνει τα πάντα κι όπως είπα πριν είχε μεγάλη επιρροή σε έναν νεαρό παίκτη σαν εμένα, γιατί έβλεπα έναν σημαντικό ποδοσφαιριστή για τη χώρα του να δουλεύει πραγματικά σκληρά, οπότε απλώς χρειαζόταν να ακολουθήσω το παράδειγμά του.

Θυμάμαι ότι κάναμε μια πολύ καλή σεζόν για την ομάδα και για τον ίδιο, λατρεύτηκε από τους οπαδούς κι από όλους τους συμπαίκτες του. Στο τέλος της χρονιάς πήγε στο EURO, στην Πορτογαλία και στέφθηκε πρωταθλητής».
vivlio.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης