Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΕΟΤ - Ξεκινά αύριο η διάθεση δελτίων κοινωνικού τουρισμού

tags :
ΕΟΤ - Ξεκινά αύριο η διάθεση δελτίων κοινωνικού τουρισμού
Πρόκειται για τη β' φάση του προγράμματος, κατά τη διάρκεια του οποίου θα διατεθούν 28.400 δελτία
Αύριο θα ξεκινήσει από τον ΕΟΤ η εφαρμογή της β' φάσης του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού, «Τουρισμός για όλους», προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, με τη διάθεση μέσω ΚΕΠ και μέχρι εξαντλήσεώς τους των 28.400 δελτίων.
Η β’ φάση του προγράμματος θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου.
Από το σύνολο των δελτίων, 23.400 θα διατεθούν για την υλοποίηση του υποπρογράμματος εξαήμερων διακοπών και τα 5.000 για την υλοποίηση του υποπρογράμματος των διακοπών για την τρίτη ηλικία.
Για την απόκτηση των δελτίων θα πρέπει να πληρούνται μια σειρά εισοδηματικών κριτηρίων, ήτοι το εισόδημα μεμονωμένων ενδιαφερομένων να μην ξεπερνά τις 16.000 ευρώ, ενδιαφερόμενοι με έως δύο παιδιά να έχουν οικογενειακό εισόδημα έως 28.000 ευρώ και οι τρίτεκνοι να μην έχουν οικογενειακό εισόδημα άνω των 35.000 ευρώ.
Για οικογένειες με περισσότερα παιδιά, προσαυξάνεται η οροφή του εισοδήματος κατά 1.500 ευρώ για κάθε παιδί.
Στην περίπτωση του οικογενειακού εισοδήματος τα έσοδα υπολογίζονται αθροιστικά από το σύνολο των μελών της οικογένειας ανεξάρτητα αν είναι δικαιούχοι ή μη του προγράμματος. Δεν υπολογίζονται ως πηγή εισοδημάτων τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων.
Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι δεν πρέπει να είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων του τέως Οργανισμού Εργατικής Εστίας (για λογαριασμό της οποίας υλοποιεί προγράμματα ο ΟΑΕΔ) ή του Οργανισμού Αγροτικής Εστίας καθώς και μέλη του Ταμείου Νομικών.
Ο κατάλογος με τα διαθέσιμα καταλύματα είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του ΕΟΤ (ww.gnto.gr).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης