Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μετά το Καλοκαίρι οι αποφάσεις για ελληνικό χρέος και νέο μνηνόνιο, επαναλαμβάνει ο J. Dijsselbloem - Αναγκαίο κακό η λιτότητα…

Μετά το Καλοκαίρι οι αποφάσεις για ελληνικό χρέος και νέο μνηνόνιο, επαναλαμβάνει ο J. Dijsselbloem - Αναγκαίο κακό η λιτότητα…
Σε εξάρτηση των stress tests της ΕΚΤ οι κρίσιμες αποφάσεις
Για μετά το Καλοκαίρι μεταθέτει τις αποφάσεις γύρω από τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ο επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem.
Μιλώντας, στην αυστριακή εφημερίδα «Der Standard», ο J. Dijsselbloem εκτίμησε πως οι αποφάσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και για την ανάγκη χορήγησης ενός τρίτου πακέτου βοήθειας θα ληφθούν μετά το Καλοκαίρι. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κρίσιμες αποφάσεις θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από τα stress tests της ΕΚΤ.
Όσον αφορά τη λιτότητα, υπογράμμισε πως η Ελλάδα και άλλες χώρες είχαν σχεδόν χρεοκοπήσει και για αυτό εξαναγκάστηκαν να ακολουθήσουν τη λιτότητα.
«Όταν δεν υπάρχει πλέον αξιοπιστία και δεν χορηγούνται δάνεια, τότε δεν υπάρχει άλλη επιλογή και γι’ αυτό έπρεπε να δημιουργηθούν μηχανισμοί αντιμετώπισης της κρίσης και ασπίδες σωτηρίας για να διασωθούν χώρες από τη χρεοκοπία και μέρος αυτής της στρατηγικής ήταν ότι οι χώρες θα πρέπει να κάνουν τα πάντα για να φέρουν σε τάξη τους προϋπολογισμούς τους» εξήγησε εν συνεχεία.
Όσον αφορά τον επόμενο πρόεδρο της Κομισιόν, τόνισε πως η χώρα του, δηλαδή η Ολλανδία, διατηρεί μία στάση ουδετερότητας. «Θα πρέπει αρχικά να συζητηθούν οι προτεραιότητες της Επιτροπής για τα επόμενα χρόνια και κατόπιν οι υποψηφιότητες» συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης