Τελευταία Νέα
Οικονομία

Nέες εκκλήσεις από τον J. Dijsselbloem - Να επιταχυνθεί ο ρυθμός εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων - Έτος εξόδου από την κρίση το 2014

Nέες εκκλήσεις από τον J. Dijsselbloem - Να επιταχυνθεί ο ρυθμός εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων - Έτος εξόδου από την κρίση το 2014
«Όλοι ξέρουμε πως το 2014 είναι το έτος εξόδου από την κρίση και πως το 2015 θα συντελεστεί μία ισχυρή ανάπτυξη»
Την ανάγκη επίταση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών στην Ευρωζώνη υπογράμμισε ο Jeroen Dijsselbloem, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Ecofin.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Eurogroup κατέστησε αναγκαία την επιτάχυνση του ρυθμού υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων. Ωστόσο, εμφανίστηκε αισιόδοξος σχετικά με την ευρωπαϊκή οικονομία, καθώς όπως εξήγησε, παρά τη σχετική σταθερότητα η ανάπτυξη θα επιταχυνθεί τα επόμενα τρίμηνα.
«Δεν ανησυχώ σχετικά με την ανάπτυξη. Είναι αρκετά νωρίς για να πούμε πως το 2014 η οικονομία χαλάρωσε. Έχουμε αρκετές ευκαιρίες για να δώσουμε νέα ώθηση στην ανάκαμψη» σημείωσε χαρακτηριστικά. «Ωστόσο, πρέπει να επιταχύνουμε το ρυθμό υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων» διαμήνυσε εν συνεχεία. «Όλοι ξέρουμε πως το 2014 είναι το έτος εξόδου από την κρίση και πως το 2015 θα συντελεστεί μία ισχυρή ανάπτυξη» συμπλήρωσε, καταλήγοντας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης