Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σε κρίσιμη καμπή η διαπραγμάτευση με την τρόικα – Στο επίκεντρο σήμερα τα εργασιακά, αύριο οι αλλαγές στο ασφαλιστικό

Σε κρίσιμη καμπή η διαπραγμάτευση με την τρόικα – Στο επίκεντρο σήμερα τα εργασιακά, αύριο οι αλλαγές στο ασφαλιστικό
Στις 18:30 απόγευμα η συνάντηση του υπ. Εργασίας, Γ. Βρούτση με τους επικεφαλής της τρόικα
Ένα από τα πιο κρίσιμα ραντεβού στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα θα έχει σήμερα και αύριο η κυβέρνηση, καθώς στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν οι απαιτήσεις των δανειστών για αλλαγές στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό.
Αλλαγές, τις οποίες η κυβέρνηση θέλει πάση θυσία να αποφύγει, δεδομένου ότι οι κοινοβουλευτικές ομάδες που στηρίζουν την κυβέρνηση κάθε άλλο παρά έτοιμες θεωρούνται για να ψηφίσουν και να περάσουν νέα μέτρα.
Η αρχή θα γίνει σήμερα στις 18:30 το απόγευμα, όταν και ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της τρόικα (θα είναι παρών και ο ΥΠΟΙΚ, Γ. Χαρδούβελης) για τα εργασιακά ενώ αύριο οι δύο πλευρές θα συζητήσουν για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό.
Στο θέμα των εργασιακών η κυβέρνηση έχει στο πλευρό της τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν πρόσφατα οι κοινωνικοί εταίροι υπό την αιγίδα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ΙLO), η οποία αναφέρεται ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγών σε ό,τι αφορά το νομοθετικό πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις, αλλά και στο πλαίσιο του συνδικαλιστικού νόμου που ισχύει για την κήρυξη απεργίας.
Ο κ. Βρούτσης αναμένεται να υποστηρίξει μεταξύ άλλων ότι χρειάζεται να δοθεί χρόνος στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, για τη στήριξη και θεσμική ενίσχυση του οποίου συμφώνησαν οι κοινωνικοί εταίροι.
Πιο δύσκολη πάντως αναμένεται να είναι η συζήτηση για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό.
Η τρόικα έχει θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το αίτημα αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και μείωσης των κατώτατων συντάξεων.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση απορρίπτει τα αιτήματα και κύρια επιδίωξη της είναι να μεταθέσει  τη διαδικασία για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό την προσεχή άνοιξη.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης