Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πιέζει για το ασφαλιστικό η τρόικα - «Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις», απαντά η Αθήνα - Νέα συνάντηση Βρούτση - δανειστών την Παρασκευή

Πιέζει για το ασφαλιστικό η τρόικα - «Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις», απαντά η Αθήνα - Νέα συνάντηση Βρούτση - δανειστών την Παρασκευή
Τα μέτωπα στο εργασιακό, παρά τις συναινέσεις και τις συγκλίσεις, ουσιαστικά παραμένουν ανοιχτά...
Ισχυρές πιέσεις, να προχωρήσουν εντός στενών χρονικών ορίων οι δεσμεύσεις της ελληνικής πλευράς για το ασφαλιστικό, άσκησε η τρόικα στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.
Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας, αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης του υπουργού Γ. Βρούτση με τους εκπροσώπους των δανειστών, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη της πολύωρης διαπραγμάτευσης τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι συντάξεις, καθώς για το θέμα αυτό τέθηκε «κόκκινη γραμμή».
Οι ίδιοι αξιωματούχοι άφησαν να εννοηθεί ότι τα μέτωπα στο εργασιακό, παρά τις συναινέσεις και τις συγκλίσεις που διαπιστώθηκαν, ουσιαστικά παραμένουν ανοιχτά.
Η διαπραγμάτευση των δανειστών με το υπουργείο Εργασίας θα συνεχιστεί αύριο Παρασκευή στις 18:00.
Ανώτερα στελέχη του υπουργείου Εργασίας ανέφεραν ότι οι δανειστές ενημερώθηκαν για τις ελληνικές θέσεις στα εργασιακά, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη στη Γενεύη με τη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων υπό την αιγίδα το ILO
Όπως τόνισε η ελληνική πλευρά στους εκπροσώπους της τρόικας, η διαδικασία της έγκρισης των μαζικών απολύσεων μέσω του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας θέλει χρόνο για να δείξει ότι εγγυάται τη διάρκεια, την αποτελεσματικότητα και την αξιοπιστία του μέτρου, κάτι που απαιτεί η τρόικα.
Σημείο καμπής για τις αποφάσεις στο ασφαλιστικό θα είναι η παρουσίαση των αναλογιστικών μελετών των ταμείων, η οποία έχει καθυστερήσει, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, ώστε να μην ληφθούν επώδυνες αποφάσεις σε μία πολιτική περίοδο αιχμής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης