Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αποκάλυψη βόμβα από τον επικεφαλής του Eurogroup, J. Dijsselbloem - «Υπήρχε σχέδιο για τη διάλυση της Ευρωζώνης το 2012»

Αποκάλυψη βόμβα από τον επικεφαλής του Eurogroup, J. Dijsselbloem - «Υπήρχε σχέδιο για τη διάλυση της Ευρωζώνης το 2012»
«Ετοιμαζόμασταν για το χειρότερο σενάριο»
Περαιτέρω «φως» στις σκοτεινές ημέρες του 2012 έριξε ο επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, ο οποίος επιβεβαίωσε πως τα κράτη – μέλη είχαν καταρτίσει έκτακτο σχέδιο, σε περίπτωση διάλυσης της Ευρωζώνης!
Ειδικότερα, μιλώντας στον ολλανδικό σταθμό RTL, ο J. Dijsselbloem, επικεφαλής του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, κατέστησε σαφές πως η ολλανδική κυβέρνηση είχε καταρτίσει ειδικό σχέδιο, σε περίπτωση που η Ευρωζώνη διαλυόταν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών του 2012.
«Ετοιμαζόμασταν για το χειρότερο σενάριο» σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Κάναμε τις απαραίτητες προετοιμασίες, υπήρχε η σωστή συζήτηση προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά κάθε ενδεχόμενο» διέτεινε παράλληλα, γνωστοποιώντας πως στο συγκεκριμένο σχέδιο συμμετείχε και η Κεντρική Τράπεζα της Ολλανδίας.
«Οι πολιτικοί εκείνη της περιόδου δεν έπρεπε να καταστήσουν γνωστό το ολλανδικό σχέδιο, καθώς μία τέτοια εξέλιξη μπορούσε να επιδεινώσει περαιτέρω τον πανικό στις αγορές και να επισπεύσει τη διάλυση της Ευρωζώνης» κατέληξε ο J. Dijsselbloem.
Ας σημειωθεί πως η περίοδο στην οποία αναφέρθηκε ο Ολλανδός υπουργός συμπίπτει με τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα, όπου η ΝΔ συγκρότησε κυβέρνηση μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης