Τελευταία Νέα
Οικονομία

J. Dijsselbloem: Πιθανή η παράταση του μνημονίου για την Ελλάδα - Στο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου η εξέταση των επιλογών

J. Dijsselbloem: Πιθανή η παράταση του μνημονίου για την Ελλάδα - Στο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου η εξέταση των επιλογών
«Είναι θέμα της Ελλάδας εάν θα αποφασίσει τη λήψη μίας επαυξημένης πιστωτικής γραμμής στήριξης»
Ορθάνοιχτο αφήνει ο J. Dijsselbloem το ενδεχόμενο παράτασης του μνημονίου, δεδομένης και της διαφαινόμενης παρέλευσης της προθεσμίας της 8ης Δεκεμβρίου.
Ειδικότερα, ο επικεφαλής του Eurogroup σε νέες του δηλώσεις, διαμήνυσε πως το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου θα εξετάσει το ενδεχόμενο πιθανής παράτασης του υπάρχοντος προγράμματος βοήθειας.
Ας σημειωθεί πως οι Ευρωπαίοι έχουν θέσει ως απαρέγκλιτο όρο για την έξοδο από το μνημόνιο την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης από την τρόικα έως την 8η Δεκεμβρίου.
«Είναι θέμα της Ελλάδας εάν θα αποφασίσει τη λήψη μίας επαυξημένης πιστωτικής γραμμής στήριξης» σημείωσε εν συνεχεία ο J. Dijsselbloem, καθιστώντας αναγκαία την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των δανειστών. 
Πάντως, διευκρίνισε πως η Ολλανδία, χώρα καταγωγής του επικεφαλής του Eurogroup, τάσσεται υπέρ της πιστωτικής γραμμής προς την Ελλάδα.
Επομένως, καθίσταται σαφές πως το μέλλον της Ελλάδα βρίσκεται μετέωρο μεταξύ του υπάρχοντος μνημονίου και της πιστωτικής γραμμής.
Πάντως, όλα θα καθοριστούν από την τελική έκβαση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, οι οποίες... σέρνονται από τον Οκτώβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης