Τελευταία Νέα
Οικονομία

Dijsselbloem (Eurogroup): Ανοιχτό το θέμα 6μηνης παράτασης του μνημονίου στην Ελλάδα

tags :
Dijsselbloem (Eurogroup): Ανοιχτό το θέμα 6μηνης παράτασης του μνημονίου στην Ελλάδα
Ανησυχία του προέδρου του Eurogroup για τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα
«Ανοιχτό παραμένει το θέμα της επέκτασης του ελληνικού προγράμματος» δήλωσε σήμερα, από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem , προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. 
«Η επέκταση θα εξαρτηθεί από την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος», τόνισε και πρόσθεσε πως η τρόικα θα ενημερώσει σχετικά τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.
Ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε πως πρέπει να αποφασιστεί αν το ελληνικό πρόγραμμα είναι δυνατόν να κλείσει στο τέλος του έτους ή αν θα χρειαστεί κάποια παράταση.
«Το θέμα παραμένει ανοιχτό» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, εξέφρασε την ανησυχία του για τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα προς επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των ελληνικών Αρχών και της τρόικας, λέγοντας πως όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα πρέπει να προσπαθήσουν να προχωρήσουν όσο πιο πολύ γίνεται, έως το τέλος του έτους.

Σεβασμό του Συμφώνου Σταθερότητας ζητά από Γαλλία και Ιταλία
Εν τω μεταξύ, αναφερόμενος στη Γαλλία και την Ιταλία, ο πρόεδρος του Eurogroup τούς ζήτησε να σεβαστούν το Σύμφωνο Σταθερότητας και να ακούσουν «προσεκτικά» την απαίτηση της Κομισιόν για την υιοθέτηση επιπλέον περικοπών στους προϋπολογισμούς τους για το 2015.
«Πρέπει να ακούσουν προσεκτικά αυτό που έχει πει η Κομισιόν», σημείωσε και πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «έχει πει σε μια σειρά από χώρες ότι πρέπει να λάβουν επιπλέον μέτρα και ότι θα επανέλθει στις περιπτώσεις των Ιταλίας, Γαλλίας και Βελγίου τον Μάρτιο προκειμένου να δώσει την τελική της ετυμηγορία», καθώς υπάρχουν «πολλές ανησυχίες» για αυτές τις τρεις χώρες.
Το μήνυμα για όλες τις χώρες, επισήμανε ο J. Dijsselbloem, είναι ο σεβασμός προς το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, προσθέτοντας ότι είναι κρίσιμο όλες οι χώρες να τηρήσουν την υπόσχεσή τους σε σχέση με αυτό και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτό.
Συμπλήρωσε, τέλος, ότι είναι κρίσιμο και για την εμπιστοσύνη μέσα στο Eurogrupo και την Ευρωζώνη, όπως επίσης και για την εμπιστοσύνη του κόσμου εκτός Ευρωζώνης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης