Τελευταία Νέα
Οικονομία

Eurogroup: Κίνδυνος παραβίασης των ευρωπαϊκών κανόνων σε 7 χώρες της Ευρωζώνης

Eurogroup: Κίνδυνος παραβίασης των ευρωπαϊκών κανόνων σε 7 χώρες της Ευρωζώνης
Κόκκινη κάρτα σε Μάλτα, Αυστρία, Βέλγιο, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία
«Χέρι» σε επτά χώρες της Ευρωζώνης έβαλε ο επικεφαλής του Eurogroup, J. Dijsselbloem, ο οποίος προειδοποίησε για τον κίνδυνο παραβίασης των δημοσιονομικών κανόνων της Ευρωζώνης.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του α’ μέρους του σημερινού Eurogroup, το οποίο αφιερώθηκε εξ ολοκλήρου στους προϋπολογισμούς των χωρών – μελών, ο J. Dijsselbloem προειδοποίησε πως επτά χώρες κινδυνεύουν με σημαντική παρέκκλιση από τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης της Ευρωζώνης.
«Οι συγκεκριμένες χώρες πρέπει να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα, προκειμένου να εξαλειφθεί ο κίνδυνος παραβίασης των δημοσιονομικών κανόνων» σημείωσε ο επικεφαλής του Eurogroup.
Ας σημειωθεί πως οι συστάσεις του J. Dijsselbloem απευθύνθηκαν προς τη Μάλτα, την Αυστρία, το Βέλγιο, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία.
Όσον αφορά τη Γαλλία, η ανακοίνωση του Eurogroup χαιρέτισε την προσπάθεια της γαλλικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τις διαρθρωτικές αδυναμίες της οικονομίας και την κάλεσε να εφαρμόσει στο έπαρκον το μεταρρυθμιστικό της πλάνο.
Αναφορικά με την Ιταλία, το Eurogroup εξήρε τις προσπάθειες μείωσης του δημόσιου χρέους αλλά και τόνωσης της αδύναμης οικονομίας.
Ας σημειωθεί πως οι χώρες - μέλη της Ευρωζώνης οφείλουν - σύμφωνα με τους δημοσιονομικούς κανόνες -  να διαθέτουν έλλειμμα κάτω του -3% του ΑΕΠ και χρέος κάτω του 60% του ΑΕΠ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης