Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Στην κορυφή της ανεπίσημης ατζέντας η Ελλάδα

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Στην κορυφή της ανεπίσημης ατζέντας η Ελλάδα
Τις επόμενες ημέρες θα συντελεστούν δραματικές εξελίξεις στην Ευρωζώνη
Στην κορυφή της ανεπίσημης ατζέντας της ετήσιας Συνόδου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός βρίσκεται η Ελλάδα και τα προβλήματα της ευρωζώνης.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal, τις επόμενες ημέρες θα συντελεστούν δραματικές εξελίξεις στην Ευρωζώνη.
Πρόκειται για τις αποφάσεις της ΕΚΤ αύριο Πέμπτη, όσον αφορά το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, και φυσικά την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής στην Ελλάδα.
Και τα δύο γεγονότα αντανακλούν μία δυσάρεστη πραγματικότητα: Παρά τη φαινομενική αρμονία στην Ευρώπη, η κρίση επιμένει, για πολύ μεγαλύτερο διάστημα από όσο θα περίμεναν κάποιοι.
Παρά τις προσπάθειες αντιμετώπισης της κρίσης και τα πραγματικά βήματα που έγιναν για την «επιδιόρθωση» του τραπεζικού συστήματος, η οικονομία δεν ανέκαμψε και έξι χρόνια είναι πολύ μεγάλο διάστημα, τονίζει η WSJ.

Οι συνέπειες της κρίσης για ΕΚΤ και Ελλάδα
Η συνέπεια της κρίσης για την ΕΚΤ ήταν μια εκτεταμένη περίοδος πολύ χαμηλού πληθωρισμού, η οποία οδήγησε σε «βουτιά» των τιμών τον Δεκέμβριο.
Στα πλαίσια καταπολέμησης του αποπληθωρισμού, η ΕΚΤ εξετάζει ένα πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE), στα πρότυπα των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Ιαπωνίας.
Η συνέπεια για την Ελλάδα ήταν η πολύ υψηλή ανεργία, η οποία ξεπέρασε το 25% από τον Σεπτέμβριο του 2012.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτινάχθηκε στις εκλογές του 2012, είναι στα πρόθυρα ανάληψης της εξουσίας και απαιτεί την αλλαγή της Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης