Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παράταση των φορολογικών δηλώσεων έως τα τέλη Σεπτεμβρίου ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας

Παράταση των φορολογικών δηλώσεων έως τα τέλη Σεπτεμβρίου ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας
Η παράταση πρέπει να δοθεί λόγω των προβλημάτων, που έχει προκαλέσει στην αγορά ο περιορισμός στην κίνηση κεφαλαίων των τραπεζών
Τη μετάθεση των καταληκτικών ημερομηνιών για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ζητεί με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κόλλιας.
Όπως αναφέρεται, η παράταση πρέπει να δοθεί λόγω των προβλημάτων, που έχει προκαλέσει στην αγορά ο περιορισμός στην κίνηση κεφαλαίων των τραπεζών (capital controls), ο οποίος έχει ωθήσει τόσο τους φορολογουμένους, όσο και τις επιχειρήσεις σε μειωμένα έσοδα.
Ένας ακόμη λόγος συνίσταται στον περιορισμό του συνολικού χρόνου της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων (το taxisnet άνοιξε μέσα Μαΐου αντί αρχές Φεβρουαρίου) και των τεχνικών προβλημάτων.
«Θεωρούμε αναγκαία τη μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων μέχρι 30/9/2015 και των νομικών προσώπων μέχρι 31/8/2015, όπως και των καταστάσεων πελατών - προμηθευτών του έτους 2014 έως 31/12/2015» καταλήγει ο ΟΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης