Τελευταία Νέα
Οικονομία

Moscovici: Θα πρέπει να σημειώσουμε ταχεία πρόοδο στη συζήτηση για το ασφαλιστικό – Αναγκαιότητα το ΔΝΤ

Moscovici: Θα πρέπει να σημειώσουμε ταχεία πρόοδο στη συζήτηση για το ασφαλιστικό – Αναγκαιότητα το ΔΝΤ
Πρέπει να συνεχιστεί ο ενάρετος κύκλος των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, υποστήριξε ο Pierre Moscovici
Το ελληνικό πρόγραμμα βρέθηκε, όπως αναμενόταν, στο επίκεντρο των συζητήσεων του σημερινού Eurogroup, σύμφωνα και με όσα δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Eurogroup.
Ο ίδιος τόνισε ότι ζητήθηκαν περαιτέρω δημοσιονομικά στοιχεία από την Ελλάδα, ενώ συζητήθηκε το πότε και πως θα πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής της χώρας.
«Θέλαμε να δούμε που βρισκόμαστε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια τόνισε πως το προσχέδιο των ασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο πρέπει να γίνου περισσότερα και γρήγορα.
«Θα πρέπει να σημειώσουμε ταχεία πρόοδο στη συζήτηση για το ασφαλιστικό» είπε συγκεκριμένα, ενώ υπογράμμισε ότι το εν λόγω ζήτημα θα βρεθεί στην καρδιά των συζητήσεων τις προσεχείς ημέρες.
Ανέφερε, πάντως, ότι έχουν γίνει πολλά στην Ελλάδα, ότι το κλίμα έχει αλλάξει και ότι η χώρα πρέπει να συνεχίσει αυτόν τον ενάρετο κύκλο των μεταρρυθμίσεων, που θα έχει ως αποτέλεσμα την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και το άνοιγμα του διαλόγου για το ελληνικό χρέος.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η δουλειά για την Ελλάδα συνεχίζεται και με την παρουσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθώς όπως είπε «το ΔΝΤ είναι μια αναγκαιότητα για όλους».
«Η συνολική αίσθηση είναι ότι δεν υπάρχει οπισθοχώρηση, η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση είναι καλή», τόνισε ο Moscovici έπειτα από σχετική ερώτηση.
Κληθείς να σχολιάσει τι ακριβώς ζητούν οι θεσμοί για να επιστρέψουν στην Αθήνα, ο Pierre Moscovici υπογράμμισε πως «ζητήσαμε να μας δοθούν όλα τα δεδομένα των μεταρρυθμίσεων για να μπορέσουν οι θεσμοί να επισκεφτούν την Ελλάδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης