Τελευταία Νέα
old

Πρόσθετα μέτρα 1,8 δισ. ευρώ από δαπάνες και έμμεσους φόρους ρίχνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η Ελλάδα

Πρόσθετα μέτρα 1,8 δισ. ευρώ από δαπάνες και έμμεσους φόρους ρίχνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η Ελλάδα
Τις προτάσεις αυτές πρόκειται να τις επεξεργαστούν οι θεσμοί και θα απαντήσουν επ' αυτών στις συναντήσεις που θα έχει η ελληνική πλευρά μαζί τους την Τετάρτη 6 Απριλίου
Μέτρα 1% του ΑΕΠ τα οποία θα έρθουν από αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών, πρόκειται να αποστείλει αύριο η ελληνική πλευρά στους δανειστές, προκειμένου να επιτευθχεί ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018.
Πρόκειται για μέτρα 1,8 δισ. ευρώ, που αποτελούν μέρος του πακέτου 5,4 δισ. ευρώ, για το οποίο κυβέρνηση και δανειστές έχουν συμφωνήσει ότι πρέπει να ληφθεί στην επόμενη τριετία.
Τις προτάσεις αυτές πρόκειται να τις επεξεργαστούν οι θεσμοί και θα απαντήσουν επ' αυτών στις συναντήσεις που θα έχει η ελληνική πλευρά μαζί τους την Τετάρτη 6 Απριλίου.
Νωρίτερα το απόγευμα σήμερα Δευτέρα 4 Απριλίου 2016, χωρίς κανένα σχόλιο ή αναφορά για τα WikiLeaks ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με το κουαρτέτο των δανειστών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά και οι δανειστές εξέτασαν σήμερα τις παραμέτρους των ανοιχτών ζητημάτων.
Τραπεζική πηγή αναφέρει ότι «όσον αφορά στα κόκκινα δάνεια, θα ισχύσει κατά το πιθανότερο η πλήρης απελευθέρωση πώλησης όλων των δανείων, αλλά με σταδιακό τρόπο. Θα ξεκινήσουν π.χ. με τα μεγάλα επιχειρηματικά και σταδιακά θα επεκταθούν σε όλα τα δάνεια, μικρών επιχειρήσεων, καταναλωτικά και στεγαστικά».
Στη σημερινή συνάντηση μετείχαν από τους θεσμούς οι:
- Declan Costello και Chris Allen  (Κομισιόν)
- Delia Velculescu, Iva Petrova και Wes McGrew (ΔΝΤ)
- Rasmus Ruffer και Giovanni Callegari (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) καθώς και ο
- Nicola Giammarioli (ESM).
Μοναδική απουσία αυτή του Gabriele Giudice που βρίσκεται καθ' οδόν για την Ελλάδα.
Η επόμενη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους θεσμούς έχει οριστεί για την Τετάρτη 6/4, κατόπιν αιτήματος των τελευταίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης